StoryEditor
Crna kronikainformacije iz klaićeve

Beba koju je u kolijevci izgrizao pas malo je bolje, ali je i dalje u komi, priključena na respirator, sljedećih nekoliko dana bit će ključno

Piše JL
28. ožujka 2019. - 11:17

Jednomjesečnoj djevojčici koja se od ugriza psa već nekoliko dana liječi u Dječjoj bolnici u Klaićevoj stanje se ipak poboljšava premda je i dalje u induciranoj komi i na respiratoru, javlja Jutarnji list.

Novi detalji stravičnog napada psa na jednomjesečnu bebu: policija podiže kaznenu prijavu i protiv majke?; Djevojčica će morati na još jednu operaciju, život joj je i dalje ugrožen

“Nakon drugog kirurškog zahvata jučer smo djevojčici radili kontrolni MR i situacija je ipak malo bolja nego što je to bilo poslije prve operacije koja je učinjena odmah po primitku male pacijentice u bolnicu”, kaže prof. dr. Goran Roić, ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj. Također dodaje da bi, ne dođe li do pogoršanja stanja, djevojčicu liječnici idućih dana polako mogli buditi iz kome, a onda bi se trebalo znati ima li i kakvih mogućih trajnih posljedica od ove teške ozljede.

'Beba se probudila i počela plakati, pas je otrčao do kolijevke...' : otkrivaju se detalji napada psa na jednomjesečnu djevojčicu; Ona je i dalje životno ugrožena, policija je pokrenula istragu protiv njezinog oca

Valja podsjetiti da je jednomjesečna beba prošlog petka teško stradala i to u spavaćoj sobi vlastitog doma gdje ju je ugrizla argentinska doga. Najprije je bila prevezena u koprivničku bolnicu, a potom u Klaićevu s teškim ozljedama kosti glave i mozga. Neurokirurzi su zato morali obaviti hitnu operaciju kako bi spasili život djevojčice koje je odmah stavljena u induciranu komu i na respirator.

No, u ponedjeljak su liječnici zaključili da je potrebna još jedan kirurški zahvat koji je trajao puna četiri sata. S obzirom na to da se radi o vrlo malom djetetu, operacija je bila dodatno zahtjevna, a rađena je tako da su liječnici najprije operirali jednu stranu kosti glave i mozga, a potom drugu.

U Klaićevoj kažu da su zasad optimisti jer se u pravilu mozak tako male djece lakše oporavlja. U svakom slučaju, idućih nekoliko dana moglo bi, kako piše Jutarnji list, biti ključno za bebin oporavak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. rujan 2020 15:12