StoryEditor
Crna kronikaRASPUCANI KNJIŽEVNIK

Barbierijeva partnerica: Meni je ovo smiješno, pa Veljko i inače puca u svoje drvo iz tetejca za kojeg ima trajnu dozvolu!

11. lipnja 2020. - 11:40

Pucnjevi zbog kojih je Veljko Barbieri, književnik i cijenjeni gastronom, završio u pritvoru, nisu, kako doznajemo, izolirani slučaj. Kako smo doznali od prvih susjeda u Makarskoj, Barbieri, inače bojnik Domovinskog rata, i inače voli pucati te čak ima svoje stablo u vlastitom vrtu koje mu služi u te svrhe.

- Meni je to sve skupa smiješno da uopće ne znam što bih komentirala. On je samo pucao u svoje drvo iz svog tetejca za kojeg ima trajnu dozvolu – rekla nam je Ljubica Hardman koju smo upitali je li to čempres u dvorištu.

- Mogla bi biti vrsta čempresa, da! – rekla je dodavši kako se nije stigla srediti za otvaranje Centra za posjetitelje u Makarskoj, na koje je, inače, po prvotnom planu trebao stići i ministar turizma Gari Capelli, i na kojemu se skupila politička i društvena krema grada.

Barbieri je, nota bene, pisao tekstove koji se izmjenjuju na interaktivnoj ploči u spomenutom centru te se očito radovao događaju uoči kojega je, prema tvrdnjama partnerice, popio samo dvije čaše plavca. “Event” je bio u 19 sati, a pucnjevi, kaže Hardman, u 18:27.

Više sam popila ja, to je bezazleno skroz i nema potrebe da se o tome toliko piše. Ali netko je čuo, a kuća je na takvoj lokaciji da se čuje kad kažete “helo” - kazat će dalje, pa nas je zanimalo je li se i sama prestrašila. U trenutku kad su ispaljeni pucnjevi ona se šminkala.

Bože sačuvaj da me uplašilo, što bi me to uplašilo – rekla je te naglasila kako svejedno nije bilo primjereno.

On je svjestan da to nije smio napraviti, ali eto, dogodilo se. Veljko je jedna divna osoba, divan čovjek, prava dobrica. Mogu reći da smo sretni što ga imamo – rekla je Hardman.

Samog Barbierija nismo uspjeli dobiti na mobitel, a partnerica koja se javila na kućni telefon nam je rekla kako odmara. Od susjeda koji su potvrdili kako je pucanja u stablo bilo i ranije doznajemo ono što je već poznato za uglađenog Barbierija, koji nije ni incidentan ni agresivan - da je “alkohol njegovo najveće zlo”.

Inače, Barbieri je u karanteni očito imao produktivno razdoblje što se tiče pisanja, a prošle je godine najavljivao ponovno organiziranje susreta književnika koje je nekoć radio u Makarskoj, a koje je ugašeno prije 15-ak godina kada je izostala financijska potpora festivalu.

item - id = 1025918
related id = 0 -> 1025814
related id = 1 -> 1025764
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2021 22:27