StoryEditor
Crna kronikaima tešku ruku

'Samo sam je malo bocnula': nastavlja se istraga protiv 44-godišnje Splićanke koja je šakama i kuhinjskim nožem napala štićenicu Doma za nezbrinutu djecu

23. svibnja 2019. - 10:34

Istražni sudac splitskoga Županijskog suda odbio je žalbu 44-godišnje Splićanke kojom je tražila da se ne provodi istraga koja je protiv nje otvorena zbog sumnje da je pokušala nanijeti teške tjelesne ozljede 17-godišnjoj štićenici Doma za nezbrinutu djecu.

Naime, u veljači ove godine ODO Split je pokrenuo istragu nakon prijave djevojke, koja je prije toga pobjegla iz doma, da ju je 44-godišnjakinja u iznajmljenom stanu u Makarskoj nekoliko puta udarila šakom u glavu te da ju je kuhinjskim nožem ubola u bedro.

U svojoj obrani 44-godišnjakinja je kazala da je točno da je "otvorenim dlanom udarila dijete, ali da nije imala namjeru ozlijediti je". Rekla je da ju je pozvala u svoju kuću jer se nad njom sažalila zbog teške obiteljske situacije, a da se onda na nju ljutila jer se 17-godišnjakinja nije držala dogovora oko povratka kući. Navela je da se iskreno kaje i djetetu duboko ispričava te da ju je samo "malo bocnula", da ima jaku ruku i da je i njezina majka to njoj radila.

– Nakon pregleda cjelokupnog spisa i razmatranja žalbe okrivljene, ovaj sud nalazi da do sada prikupljeni dokazi i podaci upućuju na dovoljan stupanj osnovane sumnje o počinjenju predmetnog kaznenog djela i počinitelja. Osnovana sumnja proizlazi već iz priznanja okrivljene, čemu u prilog idu i prikupljeni dokazi – navodi se, među ostalim, u rješenju suca istrage splitskoga Županijskog suda.

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 16:13