StoryEditor
Crna kronikačeka suđenje

'Policija me želi osumnjičiti za više paljevina po gradu, a planiraju zasjedu u kojoj bi me pretukli...': Splićanin sjekirom razbio auto policijskom inspektoru i izbušio sve gume, evo kolika mu kazna prijeti 

6. svibnja 2019. - 18:25

Nad I.S.(40) iz Splita produljena je mjera opreza zabrane približavanja na manje od 50 metara inspektoru kriminalističke policije PU splitsko-dalmatinske kojem je na parkiralištu na predjelu Plokite sjekirom razbio staklo i izbušio sve četiri gume na osobnom automobilu. Mjera traje od ljeta prošle godine kada je uhićen, a u međuvremenu je i optužen te Općinsko državno odvjetništvo traži za njega deset mjeseci zatvora i isplatu štete koju je napravio.

I. S. se tereti da je kazneno djelo počinio iz niskih pobuda jer je inspektor sudjelovao u istraživanju kaznenog djela za koje je bio u krugu osumnjičenika. Inspektor radi u Službi organiziranog kriminaliteta te je u sklopu jednog kriminalističkog istraživanja otprije tri godine ispitan bio I.S. kojem su na neko vrijeme blokirani računi te mu je privremeno oduzeto 1.600 kuna.

- Blokirana mi je bila i štednja djece pa mi je brat morao ići vani zarađivati, a morat ću i ja čim prije. Prijatelj me tada upozorio kako me policija želi osumnjičiti za više paljevina po gradu te mi planiraju zasjedu u kojoj bi me pretukli. Poznajem tog policijskog službenika, stanuje u mojoj blizini i znam da vozi Suzuki Swift, ali ja to nisam napravio - tvrdio je I.S. tijekom istrage.

Unatoč negiranju, protiv njega je podignuta optužnica u kojoj je navedeno da je polovicom lipnja prošle godine oko jedan sat iza ponoći na otvorenom parkiralištu ispred zgrade podesnim predmetom napravio rezove širine oko 2 centimetra na gumama pa razbio prednje i stražnje vjetrobransko staklo na Suzuki Swiftu, vlasništvo policajca. U službenom dokumentu je navedeno “podesni predmet”, a radilo se o sjekiri.

Optužni akt je nedavno potvrđen te je spis raspoređen raspravnom sucu koji će zakazati suđenje. Za to vrijeme, osim što se ne smije približavati susjedu inspektoru, I.S. se mora redovito javljati u Službu općeg kriminaliteta policijske uprave o čemu se sudu redovito šalje izvješće. Ako prekrši prvu ili drugu mjeru opreza automatski ide u istražni zatvor iz kojeg će čekati suđenje.

Inspektor kojem je demoliran Suzuki nije jedini iz splitske Službe organiziranog kriminaliteta koji se našao na meti kriminalaca, prije tjedan dana je u Dubrovačkoj ulici podmetnut požar na Opelu njegovog kolege.

U zadnje tri godine zapaljeni automobili nekolicine istaknutih splitskih policajaca: otkrivamo čime su se bavili te donosimo kronološki pregled slučajeva

'Slobodna' u posjedu snimke zapaljenog automobila: pogledajte buktinju koja je progutala vozilo splitskog policajca iz Odjela za suzbijanje organiziranog kriminala

 

Izdvojeno

22. srpanj 2020 13:13