Jeste li spremni za dva pržena jaja s malo šunke platiti 110 kuna? Ili za najobičniju pizzu nevjerojatnih 90 kuna? Zaželite li, pak, jednu običnu salatu s tunom, za to ćete morati izbrojiti 115 kuna, a porcija miješanog mesa, uglavnom svinjskog, stajat će vas 120 do 150 kuna. Pa cappucino 35 kuna, "nesica" 40 kuna, a 2 decilitra točenog piva 18 kuna.
Ako s pravom mislite kako je sve to pretjerivanje i bezobrazluk jer ste ista jela prije samo mjesec dana plaćali gotovo upola manje, onda zaobiđite restorane, pizzerije, gostionice, kafiće, slastičarnice i druge ugostiteljske objekte u povijesnim jezgrama naših velikih obalnih gradova od Rovinja preko Opatije, Zadra, Splita do Dubrovnika, jer upravo toliko će vam naši ugostitelji naplatiti svoja nekreativna turistička jela, zarađuju...