StoryEditor
BiznisNIŠTA LAKŠE

Želite kod za popust na Asosu, FlixBusu...? Nema problema, sve to ima na web platformi koju koristi 30.000 Hrvata, ali jedan uvjet morate zadovoljiti

16. veljače 2020. - 22:10
Nema čega nema...Screenshot/Kolegio.hr

Nakon mature, četverogodišnjeg druženja, brojnih uspomena, zgoda i nezgoda, odškrineš vrata u novi dio života i shvatiš da iza sebe ostavljaš sve poznato, a ispred tebe te čeka nešto novo, nepoznato. Studentski život mnogima je najljepši dio života, ali kao i uvijek, svaki početak je težak.

Bilo da ostajete studirati kod kuće ili odlazite od obiteljskog doma, nije lagano naći se ponovno na početku. Snalaženje po fakultetu i novom gradu, "čitanje" profesora, upoznavanje novih ljudi, ali i ono najvažnije – novac.

Treba iskombinirati hranu, kave, izlaske, knjige i skripte, a s vremena na vrijeme lijepo je sebi priuštiti i novi komad odjeće ili obuće. Svaka kuna se važe kako bi uspjeli rastegnuti džeparac na cijeli mjesec, a još više se pazi kada studenti sami zarade taj isti novac.

Iznenadilo nas je kad smo neki dan čuli kako dvije studentice izmjenjuju kodove za Asos i Flixbus, a onda su nas uputile gdje naći te popuste. Istog trena nas je oduševila web platforma za studentske popuste, Kolegio.hr, koja na jednom mjestu nudi mnoge popuste, a iza svega stoji 27-godišnji Mislav Odak iz Zagreba.

image
Mislav Odak je preko web platforme Kolegio.hr sam sebi osigurao posao i stalan izvor prihoda. 
Privatna snimka

- Tijekom studija, znao sam u nekim kafićima ili trgovinama iskoristiti studentske popuste koje su nudili, ali to je bio vrlo mali broj. Već tada sam počeo razmišljati kako bi bilo super pokrenuti platformu na kojoj bi svi studentski popusti bili na jednom mjestu, započinje nam svoju priču Mislav.

Nakon diplome, ozbiljno je počeo razmišljati o svojoj ideji te u njoj vidio potencijal, a prije dvije godine ideju je sproveo u djelo i osnovao web platformu Kolegio.hr. Ujedno je tako sam sebi osigurao posao i stalan izvor prihoda.

Povezao kupce i trgovce

- U inozemstvu je dosta dobro razvijen posao vezan uz ponudu popusta, za razliku od nas gdje takvih ponuda nismo imali. Odlučio sam po sličnom modelu napraviti platformu i za Hrvatsku, kako bi i naši studenti imali veću paletu izbora, a s druge strane trgovci usluga lakše se mogu povezati s kupcima.

Platforma je svjetlo dana ugledala prije dvije godine, a danas brojimo preko 30 tisuća studenata, odnosno korisnika i imamo konstantan rast, objašnjava nam Mislav.

Asos, Converse, Kruna Mode, Notino, Myprotein, FlixBus, Aldo, Arriva, Watch-a-porter, samo su neke od trgovina koje nude studentske popuste, a Mislav planova za budućnost već ima.

- Najveća je ovo takva platforma u Hrvatskoj, a plan nam je naravno daljnji rast, povezivanje s većim brojem trgovaca s time i obogaćivanje ponude te širenje na druga tržišta, za kraj će Mislav.

Korištenje je vrlo jednostavno, a Kolegio.hr namijenjen je svim redovnim i izvanrednim studentima preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija u Hrvatskoj. Sve što je potrebno je registrirati se i verificirati svoj studentski status, a popusti se mogu iskoristiti online ili u trgovini. Ne može jednostavnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. studeni 2020 20:11