StoryEditorOCM
Bizniskuc, kuc...

Zbog velikog broja bolovanja, šefovi im krenuli kucati na vrata domova. Otkrili s kakvim su se situacijama suočili

Piše Vijesti SD
25. rujna 2024. - 16:26

Proizvođač električnih automobila Tesla poduzima drastične mjere kako bi stavio pod kontrolu veliki broj bolovanja među svojim radnicima u tvornici u Grünheideu u Njemačkoj.

Sukladno tome, djelatnici na bolovanju primali su nenajavljene kućne posjete svojih nadređenih. “Handelsblatt” izvještava o tome, pozivajući se na snimku radnog sastanka.

Prema izvješću, upravitelj tvornice André Thierig i voditelj ljudskih resursa Erik Demmler predstavili su brojke na sastanku koje pokazuju stope bolovanja do 17 posto.

Zbog toga, tvrtka Tesla je počela nenajavljeno posjećivati ​​radnike koji su bili na bolovanju, rekao je Demmler, prenosi Fenix- magazin pisanje njemačkih medija.

To nije zbog opće sumnje, nastavlja “Handelsblatt”. Demmler je citiran kako je rekao: “Jednostavno smo odabrali 30 radnika koji su bili zamjetno dugo na bolovanju ili koji su predočili mnogo doznaka za bolovanje. Rezultati posjeta bili su vrlo različiti.”

image
Patrick Pleul/Dpa Picture-alliance Via Afp

Jedni su mu zalupili vrata pred nosom, drugi prijetili da će zvati policiju. Demmler je govorio o “latentnoj agresivnosti” s kojom se susreo.

Prema pisanju medija, Demmler je na sastanku iznio konkretne brojke: bolovanje u 32. kalendarskom tjednu, početkom kolovoza, iznosilo je 15 posto, a sljedećeg tjedna poraslo je na 17 posto.

Tvornica u Grünheideu tada je bila zatvorena na dva tjedna.

U rujnu je izostanak zaposlenih na neodređeno vrijeme bio između deset i jedanaest posto, dok je izostanak zaposlenih na određeno bio svega dva posto.

Tesla sada pregovara s radničkim vijećem o zapošljavanju tih radnika u ranoj fazi, navodi “Handelsblatt”.

Nije prvi put da je tvornica Tesla u Grünheideu dospjela na naslovnice medija zbog izostanaka s posla.

Već u srpnju 2023., upravitelj tvornice Thierig kritizirao je radnike na sastanku koristeći termin “previše lijenosti”.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 17:22