StoryEditorOCM
Biznis‘žrtve‘ koronavirusa

Zatvoren ‘Atrium‘ u centru Splita, Kotarac odgađa otvaranje drugog hotela: ‘Mislim da će svi u gradu zatvoriti‘

Piše Mirela Goreta
17. ožujka 2020. - 13:00

- Ne bih to komentirao – isprva nam je kazao poznati splitski poduzetnik i investitor Zvonko Kotarac na upit je li istina da je zatvoren njegov hotel "Atrium" u središtu Splita, kao i da vrata uskoro neće otvoriti njegov novi poslovni adut - novoizgrađena "Amphora" na Žnjanu s 207 soba i apartmana.

Splitom kruži priča kako je u posljednja dva dana iz njegove tvrtke “Safir hoteli” kući poslano na desetke radnika, no informaciju o njihovu otpuštanju Kotarac nije također nije htio komentirati.

- Odakle vam to? Pedesetak ljudi?! Pa mi imamo toliko zaposlenih. Kruže poluinformacije... Mi takve informacije ne dajemo.

Sve će to ovisiti o ovim državnim poticajima o kojima se govori, situacija se iz dana u dan mijenja – rekao nam je Kotarac, nakon minutu dvije nevoljko potvrđujući kako su oba hotela zatvorena.

'Mislim da će zatvoriti svi'

- Mislim da hotel “Atrium” nije otvoren, prepustio sam tu odluku upravi hotela. To ovisi o njima... Ali s obzirom na popunjenost, mislim da će u Splitu svoja vrata zatvoriti svi hoteli.

Ne ovisi o meni, to više ni nije u mojoj moći, a rekao bih, niti bilo čijeg upravljanja. Ne donosimo mi odluke, to je proces koji je neminovan... - zastao je Kotarac, pa naposlijetku procijedio:

"Ni 'Atrium' ni 'Amphora' ne rade"...

Da ih je koronavirus naveo na teške poslovne odluke potvrdili su već iz nekolicine splitskih hotela, a da su pred pošasti koja hara za sada ustuknuli i u splitskom "Atriumu" bilo je jasno još jutros, jer se nitko nije javljao na centrali čiji broj 'pokriva' oba Kotarčeva hotela.

Navodno su "Atrium" još jučer napustili posljednji gosti. 

U "Amphori" koju krase četiri zvjezdice moguće je online rezervirati smještaj tek od 1. svibnja (svi ostali datumi do tada su blokirani), a isto vrijedi i za "Atrium", kategoriziran s pet zvjezdica.

Zvonko Kotarac kaže kako se situacija mijenja iz sata u sat o čemu će ovisiti i daljnji potezi uprave njegovih hotela.

Direktorici "Atriuma" Diani Garifullini ostavili smo poruku, no nije se javila do zaključenja ovog teksta. Tako je i priča o otkazima radnicima ostala (ne)jasna. 

- Pratimo što se događa, vidjet ćemo... Ne znam... Mi ćemo svakako nastojati zadržati jezgru ljudi, ali svi mi imamo svoje granice. Sve ovisi što će reći država. Donešene su neke odluke, koje još nismo dobili, pa, evo, čekamo.

Zasad nikog od radnika niste poslali kući?

- Ne znam je li nekome možda istekao ugovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 13:22