StoryEditorOCM
BiznisGastrofisch Brač

'Vraćaju se po tri puta po frišku ribu iz Jadrana': dvojica Splićana i bivši direktor Hajduka u Beču otvorili ribarnicu, oduševljeni su interesom, a jedna ih je stvar posebno iznenadila

Piše novac.hr
29. siječnja 2019. - 18:26

Četvrtak je, deset sati ujutro, hladno ali sunčano. Ribarske koće tvrtke Centaurus su već na otvorenom moru. Ovdje ispred Rogoznice bacaju svoje mreže i parangale, i čim se vrate u luku čekaju ih kompanijske hladnjače na kotačima. Utovar kreće odmah.

Ulovljena riba odmah se ukrcava u kamione koji odmah kreću prema Beču. Krajnja destinacija: Gastrofisch Vienna. Put je to od kakvih 700 kilometara, traje oko osam sati pa je riba ulovljena u četvrtak ujutro u Jadranskom moru, već navečer u Beču, u mondenoj hrvatskoj ribarnici, i slijedećeg jutra već u njihovim kuhinjama, piše novac.hr

Petak je, jutro, ponovno hladno. Pada sitni snijeg, a pahulje lepršaju nekako prijateljski - ne šibaju po vratu i obrazima pa je lako promatrati njihovu igru. Sklanjamo se ipak u interijer. Na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:37