StoryEditorOCM
Biznispad je neizbježan

Ugostitelji neće preživjeti ako značajno ne spuste cijene: ‘Silni janjci uzgajani su za krizme i pirove kojih neće biti. To se meso mora prodati...‘

17. travnja 2020. - 19:21

Blizu 6000 sezonskih obrta na širem splitskom području je na čekanju, a s njima i najmanje 20.000 ljudi koje zapošljavaju.

Radi se, naime, o tome da sezonci obrtnici nisu još uvijek uključeni u mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, prema kojima bi ostvarivali pravo na naknadu od 3250 kuna, odnosno 4000 kuna mjesečno. Ugostitelji su na teškim mukama jer žele zadržati radnike, prije svega kuhare, kao i pomoćno osoblje, ali ne znaju dokad će ih, s obzirom da su restriktivne Vladine mjere još na snazi, moći plaćati, jednako kao što ne znaju ni hoće li im država pomoći.

O ovoj nepovoljnoj situaciji popričali smo s poznatim makarskim ugostiteljem, Stjepanom Sliškovićem, inače i vršiteljem dužnosti predsjednika Obrtničke komore Split. On spada u grupu “cjelogodišnjih” u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 11:00