StoryEditor
Biznisuspostava redovne putničke linije između istre i srpske metropole

U lipnju se otvara zrakoplovna linija Pula - Beograd

Piše PSD.
14. ožujka 2008. - 15:13

Uskoro veza Pula - Beograd
Jučer su direktor Zračne luke Pula Bruno Rogović i komercijalni direktor JatAirwaysa Ilija Todorić službeno potvrdili da će 19. lipnja startati redovna zračna linija Pula – Beograd.

Time će nakon 27 godina Pula ponovno biti zračnom linijom povezana s Beogradom. Na jučerašnjem sastanku čelnika pulske Zračne luke i JatAirwaysa  izraženo je zadovoljstvo ponovnom uspostavnom zračnog prometa.

– Vjerujemo da će do lipnja  biti potpisan međudržavni sporazum između Hrvatske i Srbije  o zračnom prometu, te da nikakvih formalnih prepreka za uspostavnu redovne zračne linije neće biti – kazao je Rogović.

Komercijalni direktor JatAirwaysa Ilija Todorić kazao je kako je interes u Srbiji za letove do Pule izvanredan.

– Prošle godine Istru je posjetilo 600 posto više naših turista u odnosu na godinu dana ranije, što dovoljno govori da će let do Pule biti dobro popunjen. Veliki interes pokazuju i poslovni ljudi – ustvrdio je Todorić.

Pula će zračnim putem s Beogradom biti povezana dva puta tjedno, letit će se četvrtkom i nedjeljom, a deset dana prije prvog redovnog leta organizirat će se i promotivni let Pula – Beograd.

Inače još 2001. godine realiziran je i probni let Beograd – Pula, ali se dalje od toga nije išlo. Interes za letove prema Beogradu sigurno će pokazati i stanovnici Istre i Kvarnera, koji sada u velikom broju u Beograd avionom putuju preko Ljubljane ili Trsta.

Silvana Fable / EPEHA

#PULSKIAERODROM#JATAIRWAYS#BRUNOROGOVIĆ#ILIJATODORIĆ

Izdvojeno

09. srpanj 2020 06:34