StoryEditor
Biznisprava investicija

U Hrvatsku dolazi Porsche Digital, udružuje se s našom vodećom IT tvrtkom Infinum i zapošljava 100 ljudi

Piše Jozo Vrdoljak
8. rujna 2020. - 13:25
Stefan Zerweck iz Porche Digitala

Infinum, vodeća hrvatska tvrtka za dizajn i razvoj softvera i Porsche Digital, podružnica legendarnog njemačkog proizvođača sportskih automobila Porschea, u Hrvatskoj osnivaju zajedničku tvrtku-Porsche Digital Croatia.

Razvojni centar za digitalne tehnologije s radom kreće krajem rujna iz zagrebačke Strojarske ulice, a u iduće tri godine planiraju zaposliti 100 stručnjaka koji će raditi na dizajnu i razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju,usporedo razvijajući proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosustav.

U novoj kompaniji partneri Infinum i Porsche Digital imaju jednake vlasničke udjele, a prema poslovnim planovima, u tvrtku i razvoj proizvoda uložit će se 10 milijuna eura. Uključujući novi ured u Zagrebu, globalnu mrežu inovacija Porsche Digitala čine ukupno četiri lokacije u Europi i još četiri dodatna ureda u Tel Avivu, Šangaju, Atlanti i Silicijskoj dolini.

„ Aktivni smo i istražujemo sve mogućnosti digitalizacije i zato nam je potrebna internacionalna mreža u kojoj će timovi dijeliti znanje i inspirirati jedni druge. Otvaranje tvrtke u vlasništvu Infinuma i Porschea strateški je pothvat za širenje globalnog inovacijskog ekosustava, uz Infinum kao snažnog partnera.

Infinum je točno ono što su u Porsche Digitalu tražili. Lokalno su prepoznati kao nagrađivan poslodavac, rade na velikim i kompleksnim projektima za globalne klijente i ulažu u edukaciju i zadovoljstvo zaposlenika “, izjavio je Stefan Zerweck, operativni direktor u Porsche Digitalu.

Infinum je osnovana 2005. godine a u ovom trenutku zapošljava preko 250 stručnjaka. Ova tvrtka za dizajn i razvoj softvera, isporučuje softverska rješenja globalnim klijentima u različitim industrijama. Proizvode ove tvrtke koristi milijuni ljudi u svijeta.

image
Zaposlenici Infinuma


Kako su iz Infinituma otkrili stručnjaci zaposleni u Porsche Digital Croatia, razvijati će široku paletu proizvoda. Neki od tih proizvoda bit će orijentirani na poboljšanje procesa i kvalitete unutar Porschea, odnosno VW grupacije, dok će dio biti orijentiran prema krajnjim kupcima izvan VW grupacije.

„ Iza nas je 15 godina iskustva u kreiranju digitalnih proizvoda i usluga na velikim projektima i veselimo se prilici da s Porscheom oblikujemo digitalnu budućnost. Tržište automobilske industrije progresivno se prilagođava novim tehnologijama i poslovnim modelima pa će oni koji danas izazivaju promjene dugoročno oblikovati digitalno tržište“, izjavio je Tomislav Car, predsjednik uprave Infinuma, pojašnjavajući kako će zajedno istraživati nove poslovne modele brenda Porsche,ali i šire.

Istaknuo je kako će Porsche Digital Croatia dodatno će ojačati IT imidž Zagreba i Hrvatske te ga ozbiljnije proširiti prema autoindustriji.

image
Tomislav Car, predsjednik Uprave tvrtke Infinum
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 17:54