StoryEditor
Biznisvažno imenovanje

Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a, izabrana u Upravni odbor Europske udruge dugoročnih investitora

Piše PSD
12. studenog 2019. - 14:46
perko

Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a, izabrana je za članicu Upravnog odbora Europske udruge dugoročnih investitora (ELTI) koja okuplja 29 financijskih institucija čija aktiva ukupno iznosi 1,7 bilijuna eura.

Većinu članica ELTI-a čine nacionalne financijske institucije, a ostale dolaze iz redova multilateralnih i regionalnih te nebankarskih financijskih institucija. Imenovanjem predstavnika HBOR-a u Upravni odbor jača se utjecaj manjih razvojnih banaka na rad udruge i stavove koje udruga, kao glasnogovornik svih članova, iznosi prema EU tijelima.

Ovim imenovanjem HBOR je bogatiji za još jednu funkciju – naime, Tamara Perko je i članica Upravnog vijeća Europske udruge javnih banaka (EAPB) te predsjednica Upravnog odbora Međubankarskog udruženja Narodne Republike Kine i zemalja srednje i istočne Europe.

- Ulaskom u upravljanje ELTI-em potvrđen je ugled HBOR-a među europskim financijskim institucijama, a omogućen nam je i značajniji utjecaj na regulativu te poticanje dugoročnog financiranja investicija. U tom smislu omogućeno nam je promicati inicijative koje će pozitivno utjecati na razvoj konkurentnosti europskih, ali posebice hrvatskih poduzetnika - izjavila je prilikom imenovanja Tamara Perko.

Udruga je osnovana 2013. godine sa svrhom promicanja neprofitnih ciljeva na međunarodnoj razini kao što su: jačanje suradnje s europskim institucijama koje se bave dugoročnim financiranjem, razvijanje koncepta dugoročnog ulaganja u gospodarski i financijski sektor, poticanje istraživanja o dugoročnim ulaganjima, izvještavanje EU i njezinih institucija o ulozi i potencijalu članova, omogućavanje pristupa i razmjene informacija članova o EU pitanjima te nacionalnim programima i specifičnostima. HBOR je član ELTI-a od osnutka.

#HBOR#TAMARA PERKO#ELTI

Izdvojeno

07. srpanj 2020 06:09