StoryEditorOCM
Biznisnastavljaju širenje

Splitska IT firma upisala novi uspjeh: narasli su u uglednu agenciju, posluju s top brendovima... Počelo je ‘od nule‘

Piše Ljubica Vuko
26. siječnja 2023. - 22:44

U veljači prošle godine Split Tech City objavio je kako njihova članica, tvrtka Agilno širi svoje poslovanje u Toronto. Sada iz te IT tvrtke stiže vijest o uspješnoj realizaciji poslovnih planova. Agilno, software development agencija sa sjedištem u Splitu, otvorila je podružnicu u Torontu te nastavlja sa širenjem na sjevernoameričko tržište.

Kako su izvijestili iz te splitske tvrtke koja je 2022. svrstana među 100 tvrtki s najbržim rastom u svijetu prema platformi Clutch, tržište u Torontu je treće najbrže rastuće tech tržište u Sjevernoj Americi, a s obzirom da je vlasnik tvrtke Agilno baš u Torontu započeo svoje prve programerske i poduzetničke korake, odluka tvrtke uopće ne začuđuje.

Kako je 2020. pisala Slobodna Dalmacija, osnivač ove tvrtke i direktor Petar Vukašinović otišao je s 19 godina u Kanadu, sa sobom je imao tek 5000 kuna, u početku je radio kao konobar, živio po hostelima i istovremeno tražio put do ostvarenja svog cilja... Želja mu je bila baviti se programiranjem, za što je još od svoje 17. godine bio veoma zainteresiran. I u tome je uspio.

Nakon što je proveo nekoliko godina u Torontu, vratio se u Split i otvorio tvrtku Agilno koja posluje od 2016. U nešto više od 6 godina, tvrtka je narasla u uglednu agenciju koja u Sjevernoj Americi posluje s top brendovima kao što su eCapital, Coherent, BuddyIns, Adapt Media,...

Kako javljaju, prisustvo tvrtke Agilno u Kanadi nije ostalo neprimjetno. Toronto Global, kanadska agencija koja pomaže stranim tvrtkama u širenju poslovanja na području Toronta, prepoznala je rad koji Agilno ulaže u isporuci tech rješenja svojim klijentima i na taj način pridonosi konkurentnosti tržišta.

“Sretni smo što možemo podržati tvrtku Agilno kao vrijednog člana našeg inovacijskog ekosustava u Toronto regiji”, rekao je Stephen Lund, direktor Toronto Globala.

Tvrtka je u Kanadi započela sa zapošljavanjem novih snaga te trenutačno broji 5 ljudi, a u planu je angažiranje novih zaposlenika te će broj sigurno još rasti tijekom godine, navode u Agilnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 00:43