StoryEditorOCM
BiznisINOVACIJE vs. KORONA

Splićanka Inga Kovačić Sindik osmislila uređaj s inovativnim konceptom totalnog pročišćavanja zraka koji deaktivira viruse, pa i COVID-19

7. srpnja 2020. - 10:19

Hrvatski proizvod “iTherapy” sa uključenim inovativnim konceptom totalnog pročišćavanja zraka unutarnjih prostora, između ostalog i protiv bioaerosola te bakterija i virusa, u ponedjeljak je nagrađen zlatnom medaljom na međunarodnom natjecanju ˝Inventions VS Corona“ te je među 202 ponuđena inovativna proizvoda iz 35 zemalja izabran za svjetski doprinos rješavanju pandemije koronavirusa.

To je još jedno u nizu sjajnih priznanja koje je dobila inovacija Splićanke Inge Kovačić Sindik i tvrtke “Kristalna ideja” u kojoj je nagrađivana inovatorica direktorica i voditeljica razvoja.

-Sve su mi nagrade važne kao poticaj za daljnji rad, međutim ovu ću ipak izdvojiti zbog trenutka u kojem je priznanje došlo. Naime, prvi put u modernoj povijesti, čovječanstvo se susreće sa globalnim problemom, pandemijom COVID-19, te zračnim širenjem korona virusa SARS-CoV-2 - kazala nam je Inga Kovačić Sindik.

Nadalje ističe kako je hitno trebalo ponuditi tehničko tehnološki inovacijski odgovor koji ima za cilj spašavanje života, očuvanje radnih mjesta, svih naših obrta, poduzeća, hotela i apartmana.
- U onom trenutku kada ste deaktivirali viruse u zraku, tada ste značajno spriječili njegovo širenje a time ste vaš prostor učinili zdravstveno sigurnim a to je upravo ono što “iTherapy” radi – naglašava splitska inovatorica.

image
Inga Kovačić Sindik, nagrađena inovatorica s timom iz Kristalne ideje
PHOTO: Privatni album


Natjecanje na temu borbe protiv koronavirusa, na kojem je sudjelovala svjetska inovatorska krema, organizirala je IFIA – svjetska federacija inovatora, krovna svjetska udruga inovatora od 1968. godine. Uvidom u ostala natjecateljska imena i rješenja, pokazalo se kako je “iTherapy” jedini europski proizvod koji je namijenjen za integralno rješenje pročišćavanja i redukciju mikrobiotskih i virusnih onečistača u prostoru, koji pročišćava zrak reducirajući bioaerosol već u prve 3 minute od trenutka kada se novo onečišćenje dogodilo.

Vrijednost ovog hrvatskog patenta i proizvoda “Kristalne ideje”, koji deaktivira viruse u zraku zatvorenih prostora, svjetska inovatorska scena prepoznala je još od 2018. kada je Inga Kovačić Sindik progašena najboljom europskom inovatoricom 2018. u Nurembergu na sajmu IENA i kada je ta inovacija dobila zlatnu medalju. Također “iTherapy” dobio je priznanje za najbolju svjetsku inovaciju u Istanbulu 2019. od strane WIPO – svjetskog udruženja intelektualnog vlasništva koje je prije pola stoljeća osnovao UN.

Tehnologija i uređaj su u međuvremenu osvojili i brojna druga vrijedna priznanja, a tvrtka koja djeluje u područje ekologije i inovacija od 2013. u potrazi je za distributerima u svijetu. Uređaj “iTherapy” dostupan je na tržištu od 2016., a “Kristalna ideja” u web shopu objavljuje sva ispitivanja i istraživanja kako bi educirala i informirala zainteresirane.

- Ovaj uređaj koji je upravo dobio zlatno priznanje za tehnologiju „ZERO TRANSFER VIRUS“, ne umanjuje važnost pridržavanja svih propisanih higijenskih mjera te očekivanja cjepiva ali do tada primjena iTherapy „ZERO TRANSFER VIRUS“ može značajno umanjiti mogućnost prenošenja i širenja virusa što omogućava svakodnevicu lakšom – poručuju iz Kristalne ideje zahvaljujući na potpori svima koji su vjerovali u njih.

image
Priznanje Ingi Kovačić Sindik
PHOTO: Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 08:49