StoryEditorOCM
Biznisopg2go

Splićanin kreirao online trgovinu namijenjenu prodaji domaćih proizvoda koja je, na čuđenje svih, potpuno besplatna

22. travnja 2020. - 17:07
Dejan Grepo je osmislio internetsku stranicu koja je namijenjena online prodaji proizvoda domaćih OPG-ova, mesara i ribaraPrivatni album

Po struci je elektrotehničar, inače se bavi turizmom, a u slobodno vrijeme se zabavlja programiranjem. Budući da zadnjih mjesec i pol dana, htio to ili ne, imao puno više slobodnog vremena nego što je planirao, 33-Splićanin Dejan Grepo iskoristio je svoje znanje o informatičkoj tehnologiji i u izolaciji je kreirao web trgovinu te aplikaciju "OPG2Go".

Riječ je o internetskoj stranici koja je namijenjena online prodaji proizvoda domaćih OPG-ova, mesara i ribara.

"OPG2Go" je zamišljen tako da funkcionira u cijeloj Hrvatskoj, a premda je službeno krenuo s radom 17. travnja, već u svim županijama kupac može pronaći najbližeg proizvođača.

- Moj primarni posao je turizam, ali kako se čini da od ove sezone nema ništa, a budući da se bavim i programiranjem, iskoristio sam svoje znanje i slobodno vrijeme pa sam odlučio realizirati svoju ideju kroz portal "OPG2Go". Inače, kako sam kronični bolesnik, astmatičar, nije mi preporučeno izlaziti, tako da mi je naručivanje namirnica na kućnu adresu i samom olakšalo ovaj period - prepričao nam je Grepo kako je nastala ideja.

Svega dva tjedna je bilo potrebno za realizaciju cijelog projekta. Stranica je formirana još početkom travnja kada su počeli s registracijom proizvođača, OPG-ova koji se žele uključiti u ovaj projekt. Proizvođač jednostavnom formom unosi namirnice za prodaju, cijenu te minimalni iznos za prihvat narudžbe i dostavu.

Kupac ima više filtera na stranici ovisno o vrsti namirnice (voće i povrće, meso, riba i morski plodovi) te odabir lokacije prodavača i područje dostave, a jednostavnim klikom dodaje namirnice u košaricu i šalje narudžbu proizvođaču.

- Ova stranica i aplikacija nastala je da proizvođačima olakša poslovanje. Vidite i sami po Facebooku da ima jako puno ljudi koji prodaju svoje namirnice, ali na društvenim mrežama prodaja zahtjeva i dodatno vrijeme koje proizvođač mora provesti uz mobitel ili kompjuter. Vjerujem da proizvođači primaju jako puno poruka od raznih ljudi, od upita vezanih uz cijenu, pa način plaćanja i dostavu, a ovako sam za njih kreirao web shop s dostupnim proizvodima i cijenama, te svaka poruka koju proizvođači putem naše stranice dobiju, znači i narudžbu - objašnjava 33-godišnji Splićanin. Pitali smo ga i mi ono što ga većina korisnika, bilo proizvođača ili kupaca svakodnevno pita - što on ima od toga?

- Dosta njih je skeptično i shvaćam zašto. Dakle, registracija je besplatna i nema provizije na prodaju. Svi nas onda pitaju koji je naš interes u tome. Opcija nam je u budućnosti ponuditi naplatu dodatnog oglašavanja tako da proizvođač koji želi to platiti, može biti istaknut naslovnici, ali to će tek zaživjeti u budućnosti. Inače, je sve besplatno, praktički smo kreirali web trgovinu svih tih proizvođača preko koje oni mogu raditi i u ovim uvjetima - navodi Dejan koji je uz pokoji savjet prijatelja i programera, kreirao i dizajnirao stranicu, kao i grafiku, a čak je producirao i promotivni video.

Jednostavno rečeno, samostalno je osmislio sve što vidite na stranici, od prazne bijele pozadine do dizajna loga, a bilo je tu posla.

Kako bi se njegov trud isplatio, pozvao je OPG-ove, mesare, ribare da se besplatno registriraju i bez ikakve provizije ponude svoje proizvode na prodaju na web shopu i aplikaciji "OPG2Go" koja bi do kraja tjedna trebala biti dostupna i za Apple uređaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 14:41