StoryEditorOCM
Biznisžene u STEM-u

Snježana Miliša iz tvrtke Bugatti Rimac proglašena inženjerkom godine, evo kako joj je čestitao Mate Rimac

Piše vijesti sd
18. svibnja 2023. - 16:14
Snježana Miliša, strast prema inženjerstvu, neustrašivost u utiranju novih karijernih puteva, želja za usvajanjem novih znanja, ali i neposrednost, elokventnost i jednostavnostSlobodna Dalmacija

Kada ti direktor korporacije u kojoj radiš na društvenoj mreži javno čestita i napiše pohvalu, osjećaj sreće i ponosa sigurno je intenzivan. Kada ti tu pohvalu napiše predsjednik veike, ugledne, inovatorske korporacije, osjećaji su vjerojatno još intenzivniji.

Upravo je to na Facebooku napravio Mate Rimac u čast svoje inženjerke Snježane Miliša.

"Misli svatko da je Snježani lako… Eeee moja ti, kroz što je ova žena prošla zadnjih 5 godina… Kad pogledamo rezultate (evo samo danas 23 svjetska rekorda), mislim da možemo reći da se isplatilo. Bravo Snježana Miliša - najjača si", napisao je Mate Rimac na Facebooku.

Naime u srijedu je Snježana Miliša, diplomirana inženjerka elektrotehnike i Nevera Program Manager, proglašena hrvatskom Inženjerkom godine. Žiri je u Snježani prepoznao "predsjednicu generacije". Snježanu su istaknule njezina strast prema inženjerstvu, neustrašivost u utiranju novih karijernih puteva, želja za usvajanjem novih znanja – ali i neposrednost, elokventnost i jednostavnost.

U finalu izbora za Inženjerku godine bile su Rebeka Belavić, Q agency; Ivana Colarić, mStart; Eleonora Jurela, Croatia Airlines, Ivana Kuzman, Pelagos Net Farma; Barbara Pongračić, iOLAP; Marina Šimunek, Vindija; Iva Tomas, KONČAR – Električna vozila; Valentina Zadrija, Gideon te Žana Zekić, FINA.

Izbor Inženjerka godine organizira Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora (AHK) i partner Mediade uz inicijatora Siemens Hrvatska d.d., uz podršku niza STEM tvrtki. Izborom se žele predstaviti inženjerke koje svojim primjerom, karijernim putem i osobnošću mogu nadahnuti mlađe generacije djevojaka za STEM studij i zanimanja u STEM-u, piše Netokracija.

U jakoj konkurenciji inženjerki i uz takvo obrazloženje, kao i uz pohvalu Mate Rimca, ne treba sumnjati da je nagrada otišla u prave ruke i da će biti inspiracija generaciji STEM djevojaka i žena.

image

Mate Rimac, direktor koji ne štedi na komplimentima zaslužnima

Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 19:22