StoryEditorOCM

Slovenci i Srbi prozivaju Tedeschija da stavlja pod hipoteku poduzeća koja kupuje

Piše PSD.
22. studenog 2010. - 10:59
Hrvatski biznismen Emil Tedeschi našao se na udaru slovenskih i srbijanskih medija.

Tvrdi se da je „Drogu Kolinsku", u čijem sastavu je i srbijanski „Soko Štark" kupio tako što je za bankarski kredit od 175 milijuna eura dao pod hipoteku slovensko poduzeće.

Tedeschi bi sutra trebao uplatiti 242 milijuna eura da bi postao vlasnik najvećeg prehrambenog poduzeća u Sloveniji, u čijem sastavu posluju i tri srpske kompanije - „Soko Štark", „Grand prom" i „Palanački kiseljak".

Podsjećaju na Tedeschijevu izjavu kako će 242 milijuna eura iskeširati pomoću kredita od 175 milijuna eura, koje je uzeo od Unicredita i Raifeisen banke, a presotala 84 milijuna eura osigurana su dokapitalizacijom „Atlantic grupe".

Beogradski Press poziva se na slovenske medije koji već nekoliko dana upozoravaju da će praktično sama „Kolinska" otplaćivati transakciju kojom je vlasništvo nad njom preuzeo Tedeschi sa svojom „Atlantic grupom".

- Prema svim pokazateljima, hrvatski kupac je dva puta manji od kupljenog poduzeća. Kako će „Atlantic grupa", koja je krajem prošle godine imala 129 milijuna eura obveza, financirati kupovinu „Droge Kolinske" i hoće li kredite koje će podići „Atlantic grupa" zapravo otplaćivati sama „Kolinska" - pitaju se u slovenskom listu.

PSD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 02:40