StoryEditorOCM
BiznisPRIJAVE DO 4.SVIBNJA

Sjajna prilika za studente: Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2023. u Zagrebu, Splitu i Osijeku pruža znanja u praksi

Piše Ljubica Vuko
18. travnja 2023. - 08:00

"Vjerojatno niste ni svjesni koliko je naša svakodnevnica protkana odlukama, željama i potrebama koje se temelje na podacima. Oni su primjenjivi u raznim segmentima života, utječu na to što će nam tražilica ponuditi prilikom pretraživanja pojmova na internetu, predlažu destinaciju za naš sljedeći godišnji odmor,… Također, podaci nam koriste za stvaranje novih ideja, razvoj novih proizvoda i usluga, poboljšanje postojećih procesa i povećanje učinkovitosti. I to je samo dio onoga što podaci mogu. Njihova kvaliteta i obrada igraju ključnu ulogu u donošenju ispravnih odluka i postizanju željenih ciljeva. Stoga je važno znati kako prikupiti, analizirati, modelirati i prikazati vrijednost podataka na siguran i svrsishodan način."

Tim riječima započinje poziv iz kompanije Ericsson Nikola Tesla koji bi mogao zainteresirati studente željne novog znanja. Naime, počele su prijave za Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2023., novo izdanje jednog od najpoznatijih ljetnih programa za studente u Hrvatskoj.

Kako navode u kompaniji, ovogodišnje izdanje Ericsson Nikola Tesla Summer Campa bavi se temom digitalne transformacije u akciji i načinom na koji podaci mijenjaju naš svijet. Studentima STEM područja ovaj kamp pruža sjajnu priliku za primjenu znanja u realnom industrijskom okruženju.

Tijekom pet tjedana plaćenog studentskog rada na čak tri kompanijske lokacije - u Zagrebu, Splitu i Osijeku - studenti će raditi na projektima s vrhunskim mentorima, stječući iskustvo sudjelovanja na stvarnim projektima i razvijajući svoja znanja, vještine i mrežu poznanstava. Osim toga, sudionici će rješavati aktualne izazove u području suvremene tehnologije i pripremati se za buduće izazove u svijetu rada. Također, pronaći će nove vrijednosti u digitalnom svijetu, uzimajući u obzir da su za to podaci ključni elementi, istaknuto je u pozivu studentima.

image

Sudionici ETN Summer Campa 2022.

Hrvoje Mihajlic

- Cilj nam je pripremiti studente za rad s modernim tehnologijama i potaknuti ih da istražuju, otkrivaju nove vrijednosti i razvijaju vještine koje će im biti korisne u njihovoj budućoj karijeri. Ericsson Nikola Tesla Summer Camp je platforma na kojoj mogu rasti i razvijati se kao profesionalci - kazao je nasl. prof. dr. sc. Darko Huljenić, voditelj ENT Summer Campa.

- Studenti koji svojim radom na projektu pokažu profesionalan odnos prema poslu mogu nastaviti raditi kod nas na sličnim ili ponekad istim temama, a kasnije postati naši zaposlenici. Iskustvo tijekom Summer Campa je dvostrano: studenti mogu procijeniti svoj interes za rad u našoj kompaniji, a kompanija može procijeniti studente kao potencijalne zaposlenike. Obostrano iskustvo je najbolji pokazatelj za daljnje korake u izboru karijere – istaknuo je također dr. Huljenić.

Kako poručuju iz ove kompanije, studenti koji sudjeluju u Ericsson Nikola Tesla Summer Campu mogu očekivati ne samo priliku za učenje i stjecanje novih vještina, već i mogućnost objavljivanja svojih radova na stručnim i znanstvenim skupovima.

- Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u ovom programu koji će se održati od 10. do 21. srpnja te od 21. kolovoza do 8. rujna 2023. godine, prijavite se i ostvarite priliku za stjecanje iskustva u industrijskom okruženju, upijanje novih znanja i razvijanje vještina. Prijaviti se možete putem poveznice sve do 4. svibnja 2023. godine. Tko zna, možda će baš ova prijava usmjeriti vaš profesionalni razvoj! Iskoristite priliku! - zaključuju u pozivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 02:14