StoryEditorOCM
Biznisima se, može se

Rusija ‘sa strane‘ ima više od 618 milijardi dolara, a udio zlata u šest godina uvećala je tri puta. Više od Rusa imaju samo četiri zemlje

Piše PSD
18. listopada 2021. - 12:46
Rusija je primjetno uvećala udio zlata u svojim rezervama, i to sa 7,8 posto početkom 2014. na 23,3 na kraju 2020. godine  Neja Markičević/Cropix

Rusija je ušla u grupu od pet lidera po obujmu međunarodnih rezervi. Ispred nje se nalaze Kina, Japan, Švicarska i Indija, govore podaci Državne revizorske institucije poslije provjere Uprave za zlatne i devizne rezerve.

Kako se navodi, obujam međunarodnih rezervi Rusije premašio je 618,2 milijarde dolara (prema stanju od prvog rujna ove godine), što predstavlja povijesni rekord, kakav nije zabilježen za sve vrijeme postojanja Banke Rusije, piše novinska agencija RIA Novosti, a prenosi Russia Beyond.

Prema podacima Državne revizorske institucije, rezerve su od početka 2015. godine povećane za 235 milijardi dolara. U ovom trenutku Rusija zauzima peto mjesto na svijetu po obujmu međunarodnih rezervi. Ispred nje su, kako se navodi, samo Kina, Japan, Švicarska i Indija.

Resor na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:59