StoryEditorOCM
Biznishrvatska ima više prehrambenih aduta koji privlače europske kupce

RURALNI TURIZAM Na cijeni su zaštićeni proizvodi

Piše PSD.
23. travnja 2010. - 20:17

Potrošači sve više traže prehrambene artikle koji se odlikuju posebnošću, u Europskoj uniji već ih je 800 autohtonih, a prednjače talijanske i francuske delicije

Istarski pršut glavni je hrvatski prehrambeni adut koji će do ljeta postati prvi hrvatski proizvod zaštićen u Europskoj uniji. Svoj red čekaju paški i cetinski sir, drniški pršut i slavonski domaći kulen.

Sve veće zanimanje potrošača za proizvodima koji se odlikuju posebnošću potiče proizvođače na zaštitu kakva se u EU-u primjenjuje već 18 godina. I naše je zakonodavstvo usklađeno s europskim, pa nakon što se obavi procedura na nacionalnoj razini, nastavlja se i na razini Unije.

Kulinarska baština

− Postupak je ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:57