StoryEditor
Biznissve što vas zanima

Rimac odlučio stati na kraj glasinama i otvoreno progovorio o svom poslovanju: otkrio koliko prosječno zarađuju njegovi zaposlenici, ali i svoju plaću

Piše Fran Kurelac/Jutarnji list
13. studenog 2020. - 09:50
screenshot/Mate Rimac YouTube

Domaći inovator Mate Rimac odlučio je potpuno javno i transparentno, na prilično jednostavan način javnosti pokazati sve detalje svojeg poslovanja.

Potaknut različitim pričama, glasinama i brojnim netočnim informacijama koje se mogu čuti u različitim krugovima, Mate je odlučio na svom YouTube kanalu objaviti video u kojem prolazi kroz sve brojke vezane uz svoju kompaniju.

Tako je otkrio da u svojim firmama Rimac Automobili i Greyp zapošljava preko 900 ljudi. Uz to, napomenuo je kako tijekom lockdowna nije dijelio otkaze. Štoviše, od lockdowna do danas zaposlio je čak 183 nova zaposlenika, piše Jutarnji list

U videu u kojem sasvim otvoreno govori o svim aspektima poslovanja nastavio je sa grafom koji prikazuje prosječnu neto plaću u kompaniji Rimac Automobili. Ona ima trend rasta i trenutno iznosi oko 10.500 kuna. To znači da mjesečno za plaće kompanija izdvaja čak 14 milijuna kuna!

Priča tu ne staje, budući da je Mate otkrio i svoju plaću. Krenuo je sa oko 6000 kuna na samom početku, a danas ona iznosi oko 34.000 kuna.

Napomenuo je kako on nije najplaćeniji u svojoj kompaniji, već postoji oko 15 osoba koje imaju i veće plaće. Dotaknuo se i poreza i potpora te je iz grafova jasno vidljivo kako su njegove uplate u proračun kudikamo veće. Štoviše, Rimac Automobili su u državni proračun dosad uplatili gotovo 17 milijuna eura! 

Govorio je i o financijama, investicijama, vlasničkoj strukturi, projektima i vizijama. Sve što vas je ikad zanimalo o Rimcu i njegovoj kompaniji, iz prve ruke pogledajte u više od 1 sat dugom videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2021 15:38