StoryEditor
Biznisvlasnici objavili poziv

Prodaje se poznati trgovački centar: kada je prije 17 godina otvoren bio je najveći u Dalmaciji i prava šoping meka, no teret dugova bio je prevelik...

Piše PSD
18. rujna 2019. - 20:09

Mercator grupa prodaje Trgovački centar u Solini- Salona Mall, kojega u žargonu Solinjani i dalje zovu Mercator, iako je to službeno prestao biti davnih dana. 

Salona Mall nalazi se na samom ulazu u Solin, a kada se u ljeto 2002. otvorio bio je najveći trgovački centar u Dalmaciji. Krajem 2017. godine centar je potpuno preuređen i preimenovan u Salona Mall.

Stari 'Mercator', nekad najveća šoping-meka u Dalmaciji, ponovno otvara vrata: stiže i novi brend koji su Split i okolica dugo čekali!

Kako donosi specijalizirani portal JaTrgovac Mercator Grupa je, s ciljem provođenja strategije dezinvestiranja portfelja trgovačkih centara, objavila poziv zainteresiranim investitorima za kupovinu trgovačkih centara u Hrvatskoj, BiH i Srbiji.

Pisma namjere mogu se slati do 4. listopada, a predmet prodaje je 11 trgovačkih centara.

U Hrvatskoj su to TC Super Konzum Radnička Zagreb, TC Salona Mall Solin, TC K centar Fiume Rijeka te TC K centar Šijana Pula. 

Potencijalnim investitorima se nudi prilika za ulaganje uz povrat kroz dugoročan stabilan prihod od zakupnina kao i mogućnost daljeg razvoja objekata u skladu s uvjetima gradnje na svakoj pojedinoj lokaciji.

Mediji podsjećaju da ova strategija podrazumijeva prodaju objekata u kojima bi Mercator kroz najam zadržao svoje trgovine.

Monetizacijom nekretnina Mercator nastoji smanjiti razinu zaduženosti. Ona je lani, nakon prvog dijela monetizacije, smanjena za gotovo 150 milijuna eura, pa je u kolovozu Mercatorov neto dug iznosio 667 milijuna eura.

- U zadnje dvije godine neto dug Mercatora smanjili smo za gotovo 200 milijuna eura, a cash flow iz poslovanja odnosno bruto dobit (EBITDA) povećali za 72 posto, na 107,5 milijuna eura”- kazao je u kolovozu za ljubljanski “Dnevnik” Tomislav Čižmić, direktor Mercatora.

 

#SOLIN#TRGOVINA#MERCATOR#SALONA MALL# TRGOVAČKI CENTAR SOLIN

Izdvojeno

25. lipanj 2020 10:57