StoryEditorOCM
BiznisJAVNI POZIV

Primaju se prijave za projekt PlanStart, studenti izrađuju poslovne planove za poduzetnike, svi imaju koristi

Piše Ljubica Vuko
16. veljače 2024. - 17:32

HGK - Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu i ove godine nastavljaju s provođenjem projekta PlanStart te je objavljen Javni poziv malim poduzetnicima za sudjelovanje u projektu.

Izvijestili su to iz HGK Županije komore Split pojašnjavajući kako se projektom povezuju poduzetnici sa sjedištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji iz 1. kategorije članica HGK sa studentima Sveučilišnog odjela, na način da studenti izrađuju poslovne planove za tvrtke odabrane putem Javnog poziva.

Ističu kako sudjelovanje u projektu poduzetnicima omogućava dobivanje poslovnog plana, prijeko potrebnog i korisnog alata pri apliciranju za kredite, sredstva iz nacionalnih programa, a nerijetko i EU fondova. S druge strane, na ovaj se način daje prilika studentima da kroz direktnu suradnju s poduzetnicima primjene stečena znanja u praksi i steknu dragocjeno iskustvo.

Joze Tomaš, predsjednik HGK – Županijske komore Split izjavio je kako je ovo osmi put da HGK u Splitu i Sveučilišni odjel za stručne studije provode projekt PlanStart, koji je do sada iznjedrio brojne kvalitetne projektne rezultate i pokazao se korisnim i za poduzetnike i za studente.

- Ovim putem pozivam poduzetnike koji udovoljavaju uvjetima da sudjeluju u projektu, iskoriste mogućnost za dobivanje poslovnog plana i ujedno daju priliku našim studentima da se okušaju u realnom sektoru i pokažu naučeno. Ovaj projekt je pravi primjer kako se studenti mogu već za vrijeme studiranja aktivno pripremati za tržište rada, a sami poduzetnici, uz poslovni plan, dobivaju i priliku za suradnju i upoznavanje s potencijalnim budućim zaposlenicima - poručio je Joze Tomaš.

U projektu može sudjelovati 12 tvrtki, a prijave se primaju do utorka, 20. veljače 2024., do 16 sati, odnosno do popunjavanja maksimalnog broja tvrtki sudionica, navode u Komori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:51