StoryEditor
BiznisRAST TROŠKOVA

Poskupljuju kuhinjske role i wc papir? Jedan od vodećih proizvođača upozorava: ‘Ovo što se događa u našoj industriji više nije normalno‘

Piše Hina
19. prosinca 2021. - 19:02

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača higijenskih potrepština za široku potrošnju, švedska tvrtka Essity upozorava da kani povećati cijene proizvoda poput toaletnog papira i rola kuhinjskog papira. 

Viši menadžer Essityja, među čijim su globalnim brendovima Tempo, Lotus, Zewa, Vinda i TENA, rekao je da će se potrošači uskoro i sami uvjeriti u porast cijena higijenskih papirnatih proizvoda.

"Da bismo kompenzirali trendove troškova, mi u Essityju morat ćemo povećati cijene za ukupno gotovo 20 posto", rekao je voditelj Essityjeva poslovanja robe široke potrošnje, Volker Zöller za njemački medijski portal T-Online.

"Ovo što se događa u našoj industriji u posljednjih nekoliko tjedana više nije normalno", rekao je, aludirajući na velike troškove koji idu na sirovine i na potrošnju energije.

Istaknuo je da su posebno "skočile" cijene celuloze te dodao da problemi lanaca opskrbe i logistike dodatno pogoršavaju poteškoće s kojima se suočava tvrtka.

“Cijene logistike u nekim su se slučajevima učetvorostručile, što je dodatno pogoršalo situaciju”, rekao je Zöller.

"U sljedećih nekoliko mjeseci situacija se neće poboljšati pa su stoga poskupljenja neizbježna."

Kazao je da pregovori s trgovcima već traju.

"S većinom klijenata imamo otvorene ugovore, da bismo mogli što brže reagirati, no hitno bi trebalo prilagoditi čak i one dugoročne”, rekao je Zöller.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2022 21:04