StoryEditor
Bizniss europskih tanjura

"Poduzetnički impuls": do 200.000 kuna za hotele, restorane, catering...

Piše PSD.
14. svibnja 2015. - 23:42
U sklopu “Poduzetničkog impulsa 2015.”, krajem lipnja bit će objavljen drugi krug natječaja Ministarstva poduzetništva koji obuhvaća ulaganja u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, a visina potpore iznosi do maksimalnih 75 posto ulaganja. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti ugostiteljima je 30 tisuća, a najviši 200 tisuća kuna. Riječ je o nepovratnim sredstvima.

– Ovaj program potpore za projekte mogu koristiti poduzetnici koji imaju najviše devet zaposlenih, a u obzir dolaze hoteli, hosteli, pansioni, restorani, kampovi, planinarski domovi, catering, kantine – objašnjava nam Robert Ravenšćak iz tvrtke EU fondovi.hr.

Ukupni troškovi projekta koji se kandidiraju moraju biti niži ili jednaki ukupnoj vrijednosti dugotrajne imovine poduzetnika na dan 31. prosinca 2014. Isto tako, mogu se kandidirati i poduzetnici početnici koji su registrirani do prije dvije godine, na koje se spomenuti uvjet dugotrajne imovine ne primjenjuje.

Za obrtnike koji obavljaju samostalnu djelatnost i dohodak utvrđuju na temelju paušalnog dohotka, te za profesionalne djelatnosti fizičkih osoba koje su po toj osnovi obvezno osigurane, najviši iznos potpore koji se može dodijeliti je 50 tisuća kuna.

Ciljevi poziva su poboljšanje i modernizacija usluga, povećanje prihoda po zaposleniku, poticanje razvoja i rasta mikrogospodarskih subjekata u male gospodarske subjekte, zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, te poticanje poduzetništva ciljnih skupina. Tako će posebno biti stimulirane poduzetnice, poduzetnici početnici, nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, te poduzetnici u potpomognutim područjima.

R. MIKAČIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 10:16