StoryEditorOCM
Bizniseu sredstva

PLEXI ili kaštelanska priča o uspjehu: bespovratnim sredstvima do širenja posla na cijelu Hrvatsku i inozemstvo

Piše Jakov Žarko
26. rujna 2023. - 12:54

Gotovo 25 godina jedan su od vodećih obrta za izradu reklama, profilirani za industrijsko oblikovanje i proizvodnju reklamnih znakova i to vrhunske kvalitete koja se temelji na višegodišnjem iskustvu.

Njihovi proizvodi nastaju zahvaljujući modernoj tehnologiji i opremi, ali i itekakvom iskustvu djelatnika. U svijetu pleksiglasa poznati su i kod izrade brodskih prozora, a od prije par godina pravi poslovni bum, obrt "Plexi" u vlasništvu Ivane i Zorana Ralevića ostvaruje zahvaljujući novom proizvodu - aluminijskim panelima koji su trenutno dekorativni i funkcionalni bum na tržištu.

Kako bi unaprijedili proizvodni proces pri izradi svih svojih proizvoda, Ralevići su plan ostvarili i to zahvaljujući financijskoj potpori iz Europskih sredstava. Za unaprjeđenje poslovanja, nabavku strojeva i nova zapošljavanja iz EU fondova povukli su malo više od 150 tisuća kuna.

Točnije kroz "Operativni program "Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020." temeljnom programskom dokumentu kojim se provodi kohezijska politika Europske unije a doprinosi ciljevima poput ulaganja za rast i radna mjesta kroz poticanje ulaganja, u infrastrukturne investicije (u područjima prometa, energetike, zaštite okoliša, ICT-a) i pružanje potpore razvoju poduzetništva i istraživačkih djelatnosti.

A o jednom od trenutno najpopularnijih svojih proizvoda priča nam Zoran Ralević.

image
Nikola Vilic/Cropix/Cropix

- Riječ je o visoko kvalitetnim kompozitnim aluminijskim panelima od 4 milimetra, UV su otporni, postojani na svim vanjskim uvjetima. PVC jezgra sprječava prijenos temperature na stražnju stranu a upravo to ih čini idealnim materijalom za izradu zaštitnih ograda na terasama i balkonima. 3D DecoPaneli izrađuju se od fiber glass-a dimenzija 300x100x4, jednostavno ih se ugrađuje i to lijepljenjem ili bušenjem. Proizvodimo ih u više boja, a jednostavno kazano, ono što naši kupci zamisle i požele, mi ostvarujemo - veli nam Ralević, vlasnik tvrtke koja je s radom počela 1994. godine.

image
Nikola Vilic/Cropix/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix/Cropix

Cilj projekta za koji su povukli bespovratna sredstva je jačanje pozicije poduzeća u proizvodnji svojih proizvoda na području Dalmacije i širenje na cijelu Hrvatsku i inozemstvo, kao i ulazak na novi tržišni segment dekorativnog uređenja interijera i eksterijera proizvodima od pleksiglasa, aluminija i rasvjetnih tijela.

- Očekivane rezultate projekta smo postigli, mogla bi kazati i nadmašili. Od povećanja prihoda do zapošljavanja većeg broja ljudi nego što nam je bio plan. Uz to povećali smo broj naših proizvoda iz novog asortimana poslovanja. Dobivena sredstva itekako su nam dobro došla i sigurno ćemo i u buduće pratiti natječaje za dodjelu EU sredstava i javljati se na njih a sve s ciljem još bolje proizvodnje i plasiranja novih proizvoda - kazala nam je Ivana Ralević.

Tvrtka Plexi, kako nam veli direktor prodaje posluje s raznim trgovačkim lancima, radili su i za Zračnu luku Split kao i brojne vlasnika kuća za odmor koje krase paneli proizvedeni u njihovom proizvodno izložbenom prostoru smještenom na ulazu u Kaštela, preko puta Metroa uz samu magistralnu cestu.

Plexi proizvodi osvajaju tržišta zahvaljujući EU fondovima: ‘Nadmašili smo plan projekta‘

image
Nikola Vilic/Cropix/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix/Cropix
image

EU SMO MI

Sd/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:41