StoryEditor
Biznisfacelifting

Pevec od danas ima novo ime kojim se žele približiti mladima: to je tek početak transformacije, otkriveno i koliko milijuna kuna će ih sve to stajati

Piše Lea Balenović/Novac.hr
13. veljače 2020. - 13:30
Ronald Goršić/HANZA MEDIA

Uz taktove pjesme “Tako lako” grupe Cacadoo look Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca, danas je na medijskoj konferenciji objavio kako prvi trgovački lanac mijenja svoje ime i slogan, piše Novac.hr.

- Danas nam je rođendan jer se od sada zovemo Pevex, a tako lako bilo nam je rebrendirati se – rekao je Lovrinčević.

No, lagani facelifting, kako je prvi čovjek Pevexa nazvao promjenu imena lanca, spremao se već dvije godine i na njemu je radilo nekoliko kreativnih agencija prije negoli se marketinški tim kompanije odlučio za američki McCann. Odmak od prezimena bivših vlasnika i negativnih konotacija uz obitelj Pevec bio je primarni razlog ove promjene.

- Ne želimo se baviti prošlosti, a nakon poslovne transformacije logičan je slijed bila i ona komunikacijska pa smo odlučili promijeniti zadnje slovo našeg loga – objasnio je Lovrinčević. Za slovo X, rekao je na novinskoj konferenciji, odlučili su se jer se žele približiti i mlađim generacijama kojima će, smatraju, novo ime biti “puno prihvatljivije”.

To Pevex, za sada, nije puno koštalo, no, kako najavljuju u trgovačkom lancu, ukupna transformacija koja uključuje preuređenje svih centara, a očekuju je napraviti u sljedećih nekoliko godina, Pevex će stajati preko deset milijuna kuna. Usto, ove će godine, preciznije krajem kolovoza, otvoriti novi centar u Vinkovcima koji će biti prvi po novom standardu kompanije, a prostirat će se površinom od 5000 četvornih metara. Isto čeka i Split i Poreč, no tek do 2022., najavio je Lovrinčević, a u tom će periodu i u gradovi s manje od 10.000 stanovnika također početi dobivati svoje Pevex centre, no nešto manjeg formata.

Na zagrebačkom će Jankomiru, gdje taj lanac ima svoju najveću trgovinu u Hrvatskoj, u sljedeće dvije godine otvoriti tzv. flagship store te će tamo potrošačima nuditi asortiman koji se neće moći naći u njihovim drugim dućanima. Ostali će ga potrošači, pak, moći naručivati putem internetske stranice kompanije, piše Novac.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 07:55