StoryEditorOCM
BiznisNOVA RADNA MJESTA

Ovo su jedna od najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj: nisu samo za mlade, doznajemo što je sve potrebno za početak rada

Piše Sara Šarić/sponzorirani sadržaj
5. rujna 2024. - 08:00

U svijetu koji se ubrzano mijenja, potreba za stručnim kadrom u različitim sektorima raste iz dana u dan. Jedna od najvažnijih, a ujedno i najplemenitijih uloga u društvu danas je briga o starijima i nemoćnima, kao i pružanje potpore djeci s posebnim potrebama u obrazovanju. S tim na umu, Veleučilište Arca u Splitu ponosno najavljuje dva nova programa cjeloživotnog obrazovanja, odobrena od Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih - Njegovateljice za skrb o starijim i nemoćnim osobama te Asistenta u nastavi.

Poziv koji mijenja živote

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije njegovatelj/njegovateljica u institucionalnoj i izvaninstitucionalnoj skrbi o starijim i nemoćnim osobama osmišljen je kako bi polaznicima pružio sveobuhvatno znanje i vještine potrebne za njegu starijih i nemoćnih osoba. Kroz 775 sati nastave, uključujući teorijska predavanja, praktične vježbe i učenje temeljenog na radu, polaznici će steći neophodna znanja i kompetencije za rad u institucionalnoj i izvaninstitucionalnoj skrbi.

Posebna pažnja posvećena je ne samo tehničkim aspektima cjelovite njege, već i emocionalnoj podršci koju štićenici trebaju. Program omogućuje fleksibilnost kroz mogućnost pohađanja teorijskog dijela nastave preko online prijenosa u stvarnom vremenu, što omogućuje polaznicima da usklade svoje obveze s obrazovanjem.

Pomoć djeci da dosegnu svoj puni potencijal

Drugi novi Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije pomoćnik u nastavi/pomoćnica u nastavi usmjeren je na obuku stručnjaka koji će raditi s djecom koja trebaju dodatnu podršku u praćenju nastavnog procesa. Program traje 250 sati, a kombinira teorijska znanja s praktičnim iskustvom kroz vođeni proces učenja, radom temeljenim na stvarnim situacijama i samostalnim aktivnostima.

Ovaj program priprema polaznike za dinamičan i izazovan rad s djecom kojoj je potrebna pomoć u prilagodbi školskom okruženju i savladavanju nastavnih sadržaja. Polaznici će kroz tri ključna modula steći će znanja i vještine potrebne za pružanje potpore učenicima s teškoćama u razvoju: naučit će o specifičnim potrebama djece s teškoćama te kako prepoznati i podržati njihov razvoj u inkluzivnom obrazovnom okruženju, upoznat će se s metodama pružanja pomoći učenicima tijekom nastave, poticanjem njihove socijalne integracije i razvoja samostalnost te se osposobiti za sigurno asistiranje učenicima pri kretanju i obavljanju osnovnih fizioloških potreba.

Kao i kod programa za Njegovateljice, teorijski dio nastave moguće je pratiti online, koristeći aplikacije za virtualno učenje, što omogućuje veću fleksibilnost i dostupnost.

Kvaliteta i inovacija u obrazovanju

Veleučilište Arca već je prepoznato kao lider u obrazovanju na području inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta u pomorstvu. Sada, s novim programima za njegovateljice i asistente u nastavi, širi svoju misiju pružanja visokokvalitetnog obrazovanja koje je prilagođeno stvarnim potrebama za obrazovanim stručnjacima koji mogu kreativno odgovoriti na zahtjeve razvoja današnjeg modernog tržišta.

- Veleučilište Arca realizira i stručni prijediplomski studij inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta u pomorstvu. Nakon završenog studija studenti stječu visoki stupanj obrazovanja i zvanje stručni(a) prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka inspekcijskog i kadrovskog menadžmenta u pomorstvu (bacc.ing.admin.nav.). Stečeno zvanje i stupanj obrazovanja izjednačeno je s drugim stručnim studijima na visokim učilištima u Hrvatskoj i Europi. Poznato je da današnji studenti traže interaktivnije, intuitivnije i pristupačnije iskustvo učenja. Veleučilište Arca nudi definitivan pomak prema učinkovitijem služenju pojedinačnim korisnicima suvremenim programskim sadržajima i prilagođenom praksom - objašnjava Đorđe Nadrljanski, dekan Veleučilišta. 

Svi novoupisani studenti Veleučilišta ove godine imat će mogućnost sudjelovati i na novom tečaju "Umjetna inteligencija" koji pruža jedinstvenu priliku za stjecanje osnovnih i naprednih znanja o umjetnoj inteligenciji, koja je danas jedna od najtraženijih vještina u industriji. Kroz tečaj će studenti učiti temeljne koncepte, metode i alate korištene u AI koji su dio budućnosti skoro svakog poslovanja. Uz to, znanje stranog jezika neophodno je u poslovnom svijetu i može otvoriti razna vrata i prilike na stranom i domaćem tržištu. Uz tečaje engleskog jezika Veleučilište Arca pruža cijeli spektar mogućnosti za svoje studente kako bi obogatili svoje znanje i vještine te bili što konkurentniji na tržištu rada koje se konstantno i brzo mijenja.

Misija Veleučilišta Arca je studentima pružiti vrhunsko obrazovanje koje ih priprema za globalno konkurentne karijere. Njihova vizija je biti najinovativnije visoko učilište koje stvara vrhunski obrazovane stručnjake, a ovi novi programi savršeno se uklapaju u tu priču. Kroz ove programe Veleučilište Arca ne samo da obrazuje, već i oblikuje pojedince koji će sutra biti nositelji brige i podrške najranjivijim članovima našeg društva.

Ako ste ikada razmišljali o zapošljavanju ili želite raditi u ovim područjima, postanite dio priče Arca koja mijenja živote i pridružite se ovim plemenitim pozivima. Upisi su u tijeku, a sve potrebne informacije pronađite na web stranici Veleučilišta Arca.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:49