BiznisSURADNJA S GERMANWINGSOM

Osječka Zračna luka uspostavila prvu međunarodnu liniju

Piše PSD.
14. ožujak 2008. - 21:29

Osječka Zračna luka uspostavila je danas prvu redovnu međunarodnu liniju prema njemačkim gradovima Koelnu i Bonnu.

Linija je uspostavljena u suradnji s njemačkom niskotarifnom zrakoplovnom tvrtkom "Germanwings", čiji je zrakoplov sa 144 putnika sletio u osječku Zračnu luku u 17,10 sati, a prema Njemačkoj, sa 63 putnika, krenuo nešto poslije 18 sati.

Zrakoplovi će na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, a karte su se mogle rezervirati i kupiti putem interneta od prosinca prošle godine, već od 19 eura u jednom smjeru.

Direktorica osječke Zračne luke Blanka Strahonja izjavila je novinarima kako je riječ o početku suradnje s ovom njemačkom tvrtkom i prekretnici u poslovanju, dodavši da se uskoro može očekivati i uspostava novih međunarodnih linija, a jedna od prvih trebao bi biti Stuttgart.

Dodala je kako se u suradnji s ruskom tvrtkom "Aeroflot Cargo" uspostava cargo prometa očekuje potkraj ovoga, ili tijekom idućeg mjeseca.

Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Damir Vince kazao je kako je početak uspostave redovnih međunarodnih letova veliki iskorak za osječku Zračnu luku, ali i od velikog značaja za daljnji razvoj zračnoga prometa na ovome području.

Osječka Zračna luka, zbog devastacije tijekom Domovinskog rata, nije mogla u potpunosti realizirati svoje potencijale, ali Vlada i resorno Ministarstvo apsloutno stoje iza osječke Zračne luke, rekao je Vince.

(H)

#OSIJEK#ZRAčNALUKA#AERODROM#GERMANWINGS