StoryEditorOCM
Biznisbesraman lik

On je najzlogasniji ugostitelj na Mediteranu! Gosti mu iz restorana izlaze bijesni i šokirani, a on uživa i hvali se...

Piše Duška Jurić/JL
17. srpnja 2024. - 16:34

Dimitrios Kalamaras ime je zbog kojima je mnogima na grčkom Mikonosu pao mrak na oči. Vlasnik ozloglašenog restorana na plaži popularne turističke destinacije više je puta optuživan da pljačka svoje goste zbog nabijanja nevjerojatno visokih cijena u svom restoranu DK Oyster. No, čini se da on ne mari puno za to već se na društvenim mrežama razmeće svojim luksuznim životnim stilom.

Dimitrios Kalamaras, čiji su inicijali dio naziva restorana ‘DK Oyster‘, očito jako dobro zarađuje na svojim gostima, a da su mu cijene zaista paprene, uvjerili su se i novinari Daily Maila, koji su otišli u njegov restoran na tajni zadatak i imali što vidjeti. Poslužene su im tri mršave rakove noge koje su morali platiti 121 euro.

Tko je uopće ovaj ozloglašeni ugostitelj i na što točno troši svoj novac?

image
Facebook

Kako piše Daily Mail, Kalamaras je odrastao na Mikonosu, gdje je njegov djed vodio jedan turistički restoran u Platisu Gialosu, gdje se danas nalazi i njegov DK Oyster. Obitelj ga je potaknula da stekne dobro obrazovanje pa tako Kalamaras govori pet jezika - engleski, francuski, talijanski i španjolski, uz materinji grčki. Školovao se i u inozemstvu.

Studij je 2008. nastavio u Švicarskoj, gdje se preselio, prije nego što se vratio u rodnu Grčku i preuzeo obiteljski posao. Zloglasni restoran osnovan je 2016., a danas mu je to glavni biznis te upravlja njime zajedno sa svojim bratom koji se također bavi turizmom i ugostiteljstvom.

Braća vode i jedan talijanski restoran, a za promociju istog nerijetko koriste glamurozne manekenke.

Čini se da Kalamaras uživa u svom ne baš najboljem publicitetu pa se luksuznim načinom života često hvali na društvenim mrežama.

image
Facebook

Kako prenosi Jutarnji list, njegove objave često uključuju hashtagove kao što su ‘život na jahti‘ ili ‘luksuzni životni stil‘, a vrlo često objavljuje i fotografije iz svog restorana, koji voli opisivati kao ‘modernu sagu o hedonizmu i uživanju‘. Posebno je ponosan na činjenicu da njegov restoran nudi skupe havanske cigare te ‘kraljevski kavijar‘. Hvali se i njihovim ribeye odreskom, ukrašenim jestivim zlatnim listićima i beluga kavijarom, koji košta 1850 eura po kilogramu. Na Facebooku često objavljuje svoje skupe jelovnike, a opravdava ih tvrdnjom da je njegov restoran ‘mjesto za uživanje u načinu života grčkih bogova‘.

Često putuje na egzotične lokacije, a društvo mu pravi plavokosa supruga Christie Thanou. Njih dvoje uživaju u luksuznim automobilima, privatnim jahtama i društvu prijatelja sa zvjezdanim statusom.

Christie je, baš kao i njezin dragi, studirala hotelijerstvo u Les Rochesu, prestižnoj školi u Švicarskoj, prije nego što se vratila u Grčku. Porijeklom je iz Atene, a često se hvale svojim luksuznim putovanjima na Karibe, Floridu, New York, London...

image
Facebook
image
Facebook

I dok se njih dvoje trude prikazati svoje živote i poslovanje u najboljem svjetlu, recenzije na Tripadvisoru i Facebooku pričaju neku sasvim drugu priču. DK Oyster grca od negativnih recenzija, a nezadovoljni gosti nisu štedjeli ni vlasnika, pa su mu poručili da izgleda kao ‘jeftina verzija Del Boyja.‘

Na Kalamarasovu fotografiju konobara koji na plaži nosi pladanj s bocama skupocjenog šampanjca kratko su komentirali: "Prevarant", a Kalamarasu su uputili komentare poput: "Zabavljat ćete se vi kad završite na sudu" i "Pljačkate ljude."

Većina ocjena na Tripadvisoru su jedinice, a negativna iskustva posjetitelja samo se redaju.

"Totalna prijevara! Dva bezalkoholna pića reklamirana po 14 € svako ... umjesto 28 €, platili smo ih 152 €! Pitala sam zašto i rečeno mi je da Coca-Cole koštaju 76 € po komadu! Ukazala sam na to da im u cjeniku piše 14 14 € svaki, a taj podli čovjek mi je odgovorio: ‘Ne danas!‘," glasi jedna od negativnih recenzija, pa nastavlja: "Stavili smo 30 eura na šank i otišli, a onda je on zgrabio moju prijateljicu za ruku, a ja sam bila prisiljena braniti je, što sam i učinila, i jasno mu dala do znanja da će biti uhićen ako još jednom dodirne nju ili mene. Izašli smo van, a on je vikao za nama nešto što nismo razumjele."

image
TripAdvisor

"Trebalo bi ga zatvoriti, to su prevaranti. Izbjegavajte ovo mjesto u širokom luku ako ne želite biti nasamareni", glasila je još jedna negativna recenzija.

Da je riječ o velikim prevarama, upoznat je i sam Tripadvisor, koji je izdao vlastito upozorenje u vezi ovog restorana.

"Tripadvisor je upoznat s nedavnim medijskim izvješćima ili događajima koji se tiču ​​ovog objekta, a koji možda nisu u skladu s recenzijama na našoj stranici. Sukladno tome, možda biste trebali dodatno istražiti informacije o ovom objektu ako planirate svoje putovanje", ogradili su se.

Kalamarasu pak nije nikakav problem upustiti se u javnu raspravu s nezadovoljnim posjetiteljima, a često se brani tako što im govori da ‘lažu‘ i da ‘samo žele slavu ili besplatan obrok.‘ Poručio je gostima da bi trebali temeljito provjeriti jelovnike prije naručivanja, a išao je i toliko daleko da je izjavio kako "jeftine mušterije kvare ugled njegova restorana."

Zbog brojnih negativnih reakcija, vlasnici restorana čak su uklonili sve očite natpise s pročelja DK Oystera, iako je službena izjava za javnost da su "nedavno preuređivali."

No, ni to nije ugasilo sve češće prigovore da su im jelovnici napravljeni od jeftine plastike, ako ih imate uopće sreće vidjeti, da im je povrće prekuhano, morski plodovi žilavi, a iskustvo mizerno. No jedna stvar u DK Oysteru je ipak nezaboravna - račun.

image
Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 00:16