StoryEditorOCM
Biznisnjen virtualni dućan

Odvjetnica Lucija Skračić Baričić: ‘Mali poduzetnici se oduševe kad skuže da nisam robot, a ja im uživam pomagati‘

Piše Jordanka Grubač
4. veljače 2024. - 13:34
Dok još nije bila zaposlena kao odvjetnica, primijetila je kako u Hrvatskoj ima puno malih, vrijednih, proizvođača koji ručno rade keramiku, nakit, dječje igračke, prirodnu kozmetiku...Privatni album

Lucija Skračić Baričić murtersko je dijete, jedno od onih koje je na životnom raskrižju Murterina, na magistrali kod Kapele, otišlo (via Zagreb) u pravcu Zadra, a ne Šibenika, dočim na toj, zapadnoj, strani danas živi na pola puta: u Svetom Filipu i Jakovu.

Luce je u Zagrebu završila Pravni fakultet i danas je odvjetnica u Zadru. Zbog posla i obitelji zapravo je stalno na relaciji Zadar- pa po starome - Filipjakov, Murter, Šibenik i natrag prema Zadru, i sve ispočetka... to je njen radni i životni mikrokozmos.

Lucija se opredijelila za Pravo, a od onih je koji bi bili uspješni bilo na kojem fakultetu. Ipak, čudilo me kako to da je upisala Pravo, a ne recimo Ekonomiju jer je od njenih mladih dana poznat taj poduzetnički duh: od prodaje školjki na štekatu od kartonskih kutija, do prodaje kornatskih izleta diljem murterskih plaža. Luce je, zaista, znala uvjeriti ljude da je taj izlet jedino i najbolje što im preostaje nakon susreta s njom i njenom vedrinom i osvajačkim nastupom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:36