StoryEditorOCM
Biznisveleučilište "arca"

Obrazovanje malim i srednjim poduzećima daje višestruku korist: stručnjaci objasnili kako uspješno poslovati

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
15. studenog 2023. - 00:00

Veleučilište "Arca", Udruga za promicanje znanosti i umjetnosti te Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Split organizirali su u Splitu 14.studenoga 2023., okrugli stol na temu "Upravljanje malim i srednjim poduzećima u krizi" koji je okupio eminentne stručnjake iz teorije i prakse iz ovog područja.

Cilj održavanja ovog okruglog stola bio je ukazati na probleme s kojima se mala i srednja poduzeća susreću tijekom krize te moguće pravce djelovanja kako bi se njene štetne posljedice što učinkovitije amortizirale. Pri tome je posebni naglasak stavljen na ulogu obrazovanja kadrova koje malim i srednjim poduzećima daje višestruku korist od ublažavanja kriznih prijetnji do njihovog pretvaranja u prednosti koje se mogu iskoristiti u cilju preživljavanja te daljnjeg uspješnog poslovanja i razvoja.

image
Zeljko Markovic/Slobodna Dalmacija

- Nastanak ovog okruglog stola treba promatrati kao jedan od značajnih ciljeva razvojne strategije našeg Veleučilišta Arca, a to je proaktivno djelovanje na planu gospodarstva. Glede toga, promišljamo nove studijske programe u skladu s potrebama tržišta rada, surađujemo s brojnim gospodarskim subjektima na planu realizacije studentske prakse, pratimo razvoj najnovijih tehnologija te izučavamo mogućnosti njihove primjene u gospodarskoj praksi, u nastavni i istraživački rad uključujemo eminentne stručnjake iz teorije i prakse - izjavio je prof.dr.sc. Đorđe Nadrljanski, dekan Veleučilišta Arca.

Održavanje ovog okruglog stola koji je osmišljen s HGK - županijska komora Split, predstavlja početak projekta usmjerenog na pomaganje malim i srednjim poduzećima pružanjem obrazovnih, konzultantskih i drugih intelektualnih usluga organiziranjem radionica, konzultacija i sl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 03:34