StoryEditorOCM
Biznisštednja energije

Najgori toplinski val u posljednjih 60 godina zatvorio i Toyotinu tvornicu u kineskoj pokrajini Sečuan: Prednost imaju domaćinstva, industrija će pričekati bolje dane

Piše hina
16. kolovoza 2022. - 15:01
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 04: A Toyota car is displayed in the window at a dealership in Brooklyn on August 04, 2022 in New York City. Citing supply constraints and rising costs, the Japanese automaker announced that profits fell 42% in the first quarter. Spencer Platt/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==Spencer Platt/Afp

Japanska Toyota Motor objavila je u utorak da je obustavila rad u tvornici u kineskoj pokrajini Sečuan nakon što su vlasti izdale nalog o štednji električne energije.

Toyotina tvornica u Sečuanu neće raditi do subote, rekao je glasnogovornik.

Pokrajina Sečuan racionirala je potrošnju struje u industriji tijekom najgoreg toplinskog vala u posljednjih 60 godina, što je natjeralo proizvođače gnojiva, litija i drugih metala da zatvore postrojenja ili smanje proizvodnju.

Industrijskim potrošačima u 19 od 21 grada u Sečuanu naređeno je da obustave proizvodnju od 15. do 20. kolovoza kako bi dali prednost opskrbi stambenih objekata električnom energijom, prema obavijesti uprave za gospodarstvo i informacijsku tehnologiju, izdanoj u nedjelju.

U Toyoti ne žele reći kako će prekid u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:38