StoryEditor
Biznisveliki posao

Na velika vrata ulaze na tržište SAD-a: hrvatski Infobip kupio američku kompaniju za 300 milijuna dolara!

Piše PSD
11. studenog 2020. - 12:50
Split, 240920. Vedran Vukotic,voditelj splitskog ureda IT tvrtke Infobip.Bozidar Vukicevic/Cropix

Vodnjanski Infobip kupio je američku kompaniju OpenMarket za 300 milijuna dolara. Riječ je o podružnici kompanije AmDocs koja se, kao i Infobip, bavi uslugama slanja SMS-a, piše Index.hr.

"Možemo potvrditi da je potpisan ugovor o kupnji tvrtke OpenMarket s prodavateljem, tvrtkom Amdocs. U ovom trenutku čekamo konačne detalje, a više informacija objavit ćemo danas tijekom dana", kratko su nam potvrdili iz Infobipa.

Infobip je ovog ljeta, podsjetimo, prikupio više od 200 milijuna dolara u prvoj rundi financiranja od investicijskog fonda One Equity Partners.

Nakon tog uspjeha i najavili su da će im to pomoći u širenju firme u SAD-u kroz akvizicije, piše Index.hr.

Infobip je 2006. godine krenuo kao mala start-up kompanija iz Vodnjana u Istri. Danas, s gotovo 15 godina iskustva u IT industriji, globalno zapošljava više od 2100 ljudi te kroz 67 ureda posluje na šest kontinenata. Razlog ovolikom uspjehu su Infobipova komunikacijska platforma i usluge za poslovne subjekte koje mogu doprijeti do gotovo 7 milijardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja, omogućavajući tako besprijekornu mobilnu komunikaciju poslovnih subjekata s njihovim krajnjim korisnicima - na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze.

Samo u 2018. godini dvije trećine svjetske populacije, odnosno 4,7 milijardi ljudi, koristilo je Infobipove servise i usluge. Kompanija surađuje i u partnerstvu je s vodećim mobilnim operatorima, kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije, bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama. Infobip je u svijetu prepoznat kao dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga koje provodi, pri čemu surađuje s više od 300.000 klijenata; s najvećim svjetskim chat aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama, te s globalno poznatim brendovima poput Virgin Megastorea, Strave, Ubera, Zendeska, Burger Kinga i mnogim drugima.

Infobip je prošle godine ostvario prihod od 602 milijuna eura, što je 38 posto više u odnosu na godinu ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 21:29