StoryEditor
BiznisNAJVIŠA PRIZNANJA

Na međunarodnoj izložbi INOVA 2020, hrvatska tvrtka CITUS nagrađena je za inovaciju Bookmedia koja omogućava novu interakciju između knjige i čovjeka

Piše Ljubica Vuko
21. prosinca 2020. - 20:28
Tvrtka CITUS nagrađena je na izložbi INOVA 2020Privatni album

Na međunarodnoj izložbi inovacija INOVA 2020 hrvatska tvrtka CITUS, za rješenje Bookmedia, osvojila je dva najviša priznanja - Zlatnu medalju i posebnu nagradu - Platinum Award. Bookmedia je globalna multimedijska platforma namijenjena izdavačima knjiga, .

Ove godine INOVA je, pod pokroviteljstvom svjetske organizacije WIIPA, po prvi put zbog pandemije koronavirusa održana online, a okupila je 420 izlagača iz 20 država.

Kako pojašnjavaju u CITUS-u, Bookmedia omogućava potpuno novi doživljaj i interakciju između knjige i čovjeka na način da tradicionalno iskustvo čitanja knjige obogaćuje i proširuje s implementacijom različitih multimedijalnih elemenata. Uz pomoć pametnog telefona ili tableta koji se usmjeri prema predmetu/slici u knjizi na ekranu se prikazuje multimedijski sadržaj tog predmeta/slike i to: zvuk i/ili video materijal i/ili slika i/ili tekst i/ili poveznica na sadržaj itd.

Navode kako je glavna prednost ove inovacije, koja podržava proširenu stvarnost (engl. augmented reality (AR)), je u njezinom potencijalu tj. potencijalu platforme koja je trenutno jedinstvena jer nije vezana samo za jednu knjigu, nego se može primjenjivati na različite knjige/naslove i to, i na postojeća i na nova izdanja.

Sukladno tome, kažu, nema potrebe za promjenom dizajna knjige ili tiskanja posebnog izdanja jer je rješenje, u pravilu, upotrebljivo na sve knjige/naslove. Primjenjivost ovog rješenja je u raznim industrijama: obrazovanje, zdravstvo, turizam, zabava, maloprodaja, marketing itd.. Rješenje je dostupno na iOS i Android platformama. Arhitektura je bazirana u računalnom oblaku.

Rješenje Bookmedia kreirano je u partnerstvu tvrtki CITUS i Felix Liber.

-Fantastičan je osjećaj osvojiti ovakva dva priznanja u velikoj i jakoj konkurenciji. Veselje je tim veće jer je ovo bilo i prvo predstavljanje rješenja Bookmedia. Ovo je lijep završetak izuzetno izazovne 2020. godine - izjavio je Tomislav Bronzin, vlasnik tvrtke CITUS.

-Zahvaljujemo se organizatorima i međunarodnom žiriju koji je prepoznao kvalitete i potencijal naše platforme Bookmedia. Također, iznimno nam je drago da smo nagradu osvojili baš u ovoj izazovnoj godini kada je i izložba INOVA doživjela posebno digitalno izdanje. Kako trenutno radimo na plasmanu platforme Bookmedia na europsko tržište, ovakva nagrada nam predstavlja izniman poticaj, a nadamo se da će i naši budući poslovni partneri prepoznati potencijal digitalne transformacije koju pruža naša platforma Bookmedia -istaknuo je Leonardo Marušić vlasnik tvrtke Felix Liber.

Tvrtka Felix Liber osnovana je krajem 2017. godine te se bavi izdavanjem i distribucijom knjiga na domaćem tržištu. Iste godine nastala je i ideja o kreiranju platforme Bookmedia s kojom je planiran proboj na međunarodno tržište.

CITUS-ov tim, u proteklih 20 godina, diljem svijeta osvojio je više od 70 nagrada za inovacije koje je pretvorio u uspješne proizvode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 21:39