StoryEditorOCM
Biznisodlične reakcije

Maruša Stamać iz udruge ‘Glas poduzetnika‘: Tisuću lokala već ima naljepnicu ‘Ovdje štiti UGP‘

12. lipnja 2020. - 16:50

Reakcije naših članova na projekt "Ovdje štiti UGP" su odlične! Već više od tisuću lokala ima svoju naljepnicu.
Zbog velikog broja prijava za naljepnice, odlučili smo ih slati u PDF-u da ih članovi mogu sami isprintati jer fizički jednostavno nismo stigli otisnuti i poslati poštom toliko naljepnica. Mnogi imaju i više lokala pa žele zalijepiti naljepnicu na vrata svakog od njih.

Kazala nam je to Maruša Stamać iz udruge "Glas poduzetnika" (UGP), odgovarajući na upit o reakcijama poduzetnika na novi projekt udruge "Glas poduzetnika", pokrenut krajem svibnja pod nazivom “Ovdje štiti UGP“.

Kroz taj projekt članovi te udruge mogu prijaviti neutemeljeno postupanje inspektora, a udruga će konzultirati pravnike, obavijestiti javnosti o slučaju te savjetovati članove.

- Ideja projekta “Ovdje štiti UGP!” je sljedeća: svi naši članovi kojima inspekcija dolazi u nadzor mogu nam se obratiti u slučaju neopravdanog postupanja.

"Glas poduzetnika" je osigurao pravnu podršku pri razmatranju njihovih zahtjeva i postupanja inspektora. Članovi će dobiti i savjetovanje za sljedeće korake u postupku, a o svakom pokušaju nepravednog i neopravdanog zatvaranja njihovih objekata obavijestit ćemo javnost – istaknuto je prilikom predstavljanja projekta zadnjeg dana svibnja.

Udruga "Glas poduzetnika", koja je osnovana početkom travnja, nakon što su se poduzetnici, okupljeni u istoimenu inicijativu, izborili da Vlada, donoseći drugi paket mjera gospodarstvu pogođenom u korona-krizi čuje i njihov glas, krajem travnja u javnost je iznijela 21 priču o iskustvima članova s Državnim inspektoratom.

Cilj im je bio upozoriti javnost kroz iskrene, životne priče malih poduzetnika, i ukazati joj što sve poduzetnici preživljavaju. Konačni je cilj - promjena sadašnjeg stanja nabolje.

U udruzi su isticali da su svjedoci niza nelogičnosti i nepravednosti u postupanju inspektora prema pojedinim članovima. Odlučili su da više neće šutjeti i biti samo promatrači, nego će reagirati. Tako članovi UGP-a mogu zatražiti i svoju naljepnicu “Ovdje štiti UGP”, koju mogu zalijepiti na svoja ulazna vrata, kako bi svi znali da su članovi udruge koja neće šutjeti na bilo kakvu vrstu neutemeljenog postupanja prema njima.

image
Projekt udruge 'Glas poduzetnika': 'Ovdje štiti UGP'.

Maruša Stamać kazuje nam da ih veseli toliki odaziv članova u ovom projektu.

- To pokazuje koliko poduzetnici osjećaju da je UGP doista njihov glas, da nisu više sami. Drago nam je da osjećaju pripadnost udruzi od gotovo 12.000 članova, koja svakom od njih, u slučajevima neosnovanog postupanja Inspektorata, čuva leđa. No naljepnica na vratima sa sobom nosi i odgovornost! - istaknula je koordinatorica rada udruge "Glas poduzetnika".

- Od početka projekta nemamo nijednu prijavu, što smatramo jako dobrim. Nama nije cilj skupljati količinski prijave, štoviše voljeli bismo da nema nijedne.

Možemo pohvaliti Državni inspektorat za postupanje u ovom razdoblju. Nadamo se samo da to nije vezano isključivo uz predizborno vrijeme te da će istu dobru praksu nastaviti i nakon izbora – također nam je kazala Maruša Stamać.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 20:47