StoryEditor
Biznisplaniraju širenje

‘Korona‘ zatvorila berlinske klubove, ali oni se nisu predali: pronašli su način kako nastaviti s radom, čini se da je im je ‘trik‘ dosta popularan

Piše Hina
29. ožujka 2020. - 18:29
John Macdougall/AFP

Berlinski klubovi zadovoljni su odzivom na njihov svakodnevni streaming program koji je uveden pošto je 13. ožujka zbog pandemije koronavirusa zabranjen rad s publikom.

"Samo u prvom tjednu zabilježeno je preko tri milijuna korisnika streama #Unitedwestream", rekao je za njemačku novinsku agenciju (Dpa) Lutz Leichsenring, glasnogovornik interesne skupine berlinskih klubova Clubcommission.

Tomu treba pridodati 1,7 milijuna posjeta na internetskoj platformi njemačko-francuskog javnog servisa Arte koji se također uključio u akciju.

image
Tobias Schwarz/AFP

Leichsenring je objasnio da je prikupljeno preko 250.000 eura pomoći berlinskim klubovima koji su 13. ožujka bili prisiljeni zatvoriti vrata. Jedan dio, kako je rečeno, doniran je i kao pomoć izbjeglicama.

Berlinska klupska scena namjerava nastaviti svoju akciju uključivanjem i klubova iz Beča, Hamburga i Amsterdama.

DJ-evi berlinskih klubova svakodnevno od 19 sati nastupaju preko streama, a akciju su podržale i mnogobrojne radio stanice.

Berlinska klupska scena je s preko 300 klubova važan gospodarski čimbenik grada Berlina s preko 9.000 zaposlenih. U godini 2017. ta je branša ostvarila izravni promet u visini 170 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 12:23