StoryEditorOCM
BiznisTRANSFER ZNANJA

Konferencija u organizaciji VVG-a u Splitu okupila oko 350 stručnjaka u području optike i optometrije

Piše PR
24. travnja 2023. - 14:19

Veleučilište Velika Gorica (VVG) organiziralo je od 21. do 23. travnja u Splitu V. optometrijsku konferenciju srednje i jugoistočne Europe (OCCSEE).

Glavni cilj konferencije je prijenos znanja na mlađe generacije optometrijske struke iskorištavanjem velikog potencijala i iskustva svjetskih i europskih priznatih i dokazanih stručnjaka.

Na konferenciji je sudjelovalo oko 350 sudionika iz 25 zemalja (Hrvatska, SAD, Nizozemska, Češka, Italija, Njemačka, Španjolska, Poljska, Francuska, Kanada, Slovenija, Izrael, Grčka, Srbija, Belgija, Bugarska, Latvija, Makedonija, BiH, Slovačka, Litva, Estonija, UK i Kosovo). Održano je 30-ak predavanja za studente i ostale posjetitelje, a pozvani predavači bili su dr. Shehzad A. Naroo i prof. Bruce JW Evans. Uz predavanja na konferenciji održano je i niz korisnih radionica.

image
Nenad Blazevic/

Tijekom trodnevne konferencije organizirani su sastanci Hrvatske udruge optometrista i Europske akademije optometrije. Posebno nas veseli što su ovogodišnju konferenciju posjetili učenici srednje optičarske škole u Splitu, s kojima njegujemo višegodišnju suradnju, obzirom da svoje obrazovanje, kao i mnogi drugi mladi ljudi iz Hrvatske i susjednih nam zemalja, nastavljaju na stručnom prijediplomskom studije Očna optika na Veleučilištu Velika Gorica. Do sada su napravljene sve pretpostavke da se na VVG-u uskoro otvori i stručni diplomski studij optometrije.

image
Nenad Blazevic/

Projekt OCCSEE ima veliki značaj za daljnji razvoj optometrijske struke u regiji srednje i jugoistočne Europe. Veleučilište Velika Gorica se kroz organizaciju međunarodne stručno znanstvene konferencije pozicioniralo vrlo visoko uz europske eminentne institucije i time omogućilo kontinuirani transfer znanja iz najrazvijenijih europskih zemalja. Najveću korist iz ovog transfera znanja imaju sudionici konferencije – optometristi, oftalmolozi, studenti optometrije, optičari te gospodarstvenici i tvrtke u važnoj ulozi logističke potpore optometrijskoj struci.

image
Nenad Blazevic/

Svim sudionicima na otvorenju konferencije obratila se potpredsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora Maja Grba-Bujević te poželjela puno uspjeha u radu, razmjene iskustava i znanja tijekom konferencije i izrazila želju da zvanje optometrista, kao zdravstveno zvanje, dodatno unaprijedi suradnju između optometrista i oftalmologa što može samo pridonijeti rasterećenju našeg zdravstvenog sustava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:48