StoryEditorOCM
Biznis'ako nećeš ti, ima tko će'

'Kad sam na poslu pala u nesvijest, bilo je važno samo da na Hitnu ne odem u majici s logom restorana': ovo gorko iskustvo jasno svjedoči zašto je sve teže naći sezonske radnike

Piše PSD
16. svibnja 2018. - 19:18
restoran_djir2-080317

'Ovo što rade ljudima je jadno do bola. I neka se dogodilo takvima da ne mogu naći radnike. Ima korektnih poslodavaca, no u manjini su', ispričala je za Novi list jedna Novljanka s pretežno gorkim iskustvom u radu u turizmu.

Priča ipak ima sretan kraj, jer je napokon pronašla poslodavca koji cijeni njen rad i pruža joj normalne uvjete i plaću, no ono što je do tog radnog mjesta prošla ova žena hrvatskog dragovoljca u ozbiljnim godinama sasvim jasno objašnjava zašto neki poduzetnici u ugostiteljskoj branši nikako ne mogu pronaći djelatnike.

Nakon što je firma u kojoj je radila deset godina otišla u stečaj, a vlasnik je radnicima ostao dužan osam plaća i 'mirno šeće Novim Vinodolskim', pronašla je novi posao kao pomoćni kuhar u hotelu. Radila je po 12 sati dnevno bez stajanja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 15:00