StoryEditor
Biznisprvi u hrvatskoj

Jedan od vodećih trgovačkih lanaca od iduće godine iz prodaje povlači plastične vrećice; Od 1. siječnja u njihovim trgovinama nećete moći naći još niz ekološki neprihvatljivih proizvoda 

4. studenog 2019. - 12:55

S ciljem smanjenja plastike u okolišu, Kaufland Hrvatska prvi je trgovački lanac koji je donio odluku o potpunom povlačenju laganih plastičnih vrećica iz prodaje iz svih svojih trgovina u Hrvatskoj.

Takve se vrećice trenutačno se mogu kupiti na blagajnama po cijeni od 80 lipa odnosno jedne kune, a od 1. siječnja 2020. godine više neće biti dostupne. Kupci će moći odabrati između nekoliko drugih vrsta kao što su papirnate ili platnene vrećice.

- Ponosni smo na to što smo prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji je donio odluku učiniti nešto za čišći i zdraviji okoliš i ukloniti plastične vrećice iz prodaje - rekao je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

Osim povlačenja plastičnih vrećica, spomenuti trgovački lanac također će s prvim danima iduće godine iz prodaje povući jednokratno plastično posuđe te pribor za jelo, kao i plastične štapiće i slamke te ih zamijeniti alternativnim održivim rješenjima.

Naime, Kaufland Hrvatska dio je strategije REset Plastic Grupe Schwarz. Holistički pristup temelji se na pet područja djelovanja: izbjegavanje plastike, poseban dizajn proizvoda, recikliranje, uklanjanje plastike iz okoliša te inovativna rješenja i istraživanja.

a takav način smanjuje se upotreba plastike i zatvara krug recikliranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. siječanj 2021 18:05