StoryEditor
Biznisje li posljednji?

HFP objavio novi natječaj za privatizaciju KIM-a

Piše PSD.
20. ožujka 2008. - 11:55Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica 66,96 posto dionica karlovačke mljekarske industrije KIM i to po početnoj cijeni od 15,8 milijuna kuna, što predstavlja 75 posto od nominalne vrijednosti 70.227 ponuđenih dionica.

Natječaj je otvoren do 21. travnja ove godine, a ponuđači će, među ostalim, morati prihvatiti uvjet zadržavanja svih radnika KIM-a koji su zaposleni na neodređeno vrijeme, njih 190 od 219.

To je i jedna od promjena u obveznim uvjetima najavljena na posljednjoj sjednici Upravnog odbora HFP-a u rujnu 2007., kada je i donesena odluka o raspisivanju novog javnog poziva.

Naime, prijašnji su natječaji sadržavali uvjet zadržavanja svih zaposlenika KIM-a, uključujući i njih 29 zaposlenih na određeno vrijeme.

U ovom je natječaju, što je također najavljeno, izostavljen i uvjet zadržavanja cjelokupnog proizvodnog programa KIM-a.

Ponuđači se ipak moraju obvezati da će u cijelosti zadržati osnovnu djelatnost KIM-a - otkup i preradu mlijeka, kao i distribuciju i prodaju mliječnih proizvoda te preuzeti obvezu zadržavanja branda KIM.

Moraju ponuditi i program ulaganja sukladno važećoj prostorno-urbanističkoj dokumentaciji (tehnička struktura ulaganja i dinamika izvršenja, iznos potrebnih financijskih sredstava, izvori financiranja i način ulaganja, uvođenje novih usluga, know-how, itd.), a koji će obuhvatiti ulaganje u prikupljanje, preradu, distribuciju i prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda.

Također, od ponuđača se očekuju i strateški plan razvoja KIM-a s poslovnim planom za narednih pet godina, koji uključuje plan razvoja sirovinske baze, odnosno otkupa i prerade mlijeka, kao i distribucije i prodaje mliječnih proizvoda te program razvoja i investicijskih ulaganja.

Budući vlasnik KIM-a trebao bi omogućiti i predstavniku zaposlenika sudjelovanje u radu Nadzornog odbora.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2021 00:31