StoryEditor
Biznisforum u davosu

Glavni izvršni direktor Applea zatražio sastanak s premijerom Plenkovićem, razgovarat će se o mogućnostima proširenja suradnje

Piše PSD
20. siječnja 2020. - 23:27
Croatian Prime Minister Andrej Plenkovic speaks at the Gruene Woche (Green Week) international agriculture fair in Berlin on January 16, 2020. (Photo by Annette Riedl/dpa/AFP)/Germany OUTArhiv/AFP

Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook zatražio je sastanak i razgovor s predsjednikom hrvatske Vlade Andrejem Plenkovićem na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu, događaju u švicarskom mjestašcu koji je ove godine jubilarni 50. put okupio ekonomsku, političku i društvenu elitu, javlja Večernji list.

Hrvatski premijer i čelnik te najveće svjetske tehnološke tvrtke i jednog od najvrednijih svjetskih brendova razgovarati o mogućnostima proširenja suradnje Hrvatske i Applea, osobito na znanstveno-istraživačkom području te području razvoja i jačanja ljudskih potencijala, doznaje Večernji list.

– Davos je prilika da u najkraćem vremenu osjetite sve globalne trendove, bilo da je riječ o umjetnoj inteligenciji, 4. industrijska revolucija, digitalizacija, inovacija, ali i sigurnosno-politička pitanja te prilika za jačanje položaja Hrvatske – kazao je Plenković uoči odlaska u Davos.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE

#APPLE, DAVOS, ANDREJ PLENKOVIć

Izdvojeno