StoryEditorOCM
Biznisgazda umjesto gazde

Europska komisija Pavlu Vujnovcu odobrila preuzimanje Fortenove; sad ima potpunu kontrolu...

Piše vijesti sd
12. lipnja 2024. - 17:22

Krajem studenog prošle godine iz krovne kompanije Fortenove objavljeno je da je postignut dogovor s kompanijom Open Pass, pod kontrolom Pavla Vujnovca, koji će rezultirati novom vlasničkom strukturom u kojoj neće biti sankcioniranih suvlasnika. 

Europska komisija odobrila je, u skladu s Uredbom EU-a o koncentracijama, da Pavao Vujnovac iz Hrvatske stječe isključivu kontrolu nad Fortenova grupom MidCo B.V. u Nizozemskoj - javlja Forbes.

Transakcija se prvenstveno odnosi na poljoprivredni sektor, kao i na proizvodnju hrane i opskrbu robom široke potrošnje u Hrvatskoj, Sloveniji i u više država na Balkanu koje nisu članice EU-a, priopćeno je iz Europske komisije.

Ograničeni učinak na tržišno natjecanje

Komisija je zaključila kako je učinak transakcije na tržišno natjecanje na tržištima na kojima društva posluju ograničen. Prijavljena transakcija ispitana je u okviru uobičajenog postupka revizije koncentracija, navode.

Da podsjetimo, krajem studenog prošle godine iz krovne kompanije Fortenove objavljeno je da je postignut dogovor s kompanijom Open Pass, pod kontrolom Pavla Vujnovca, koji će rezultirati novom vlasničkom strukturom u kojoj neće biti sankcioniranih suvlasnika. 

Početkom ove godine, Vujnovac je u intervjuu za Bloomberg izjavio da je javna ponuda dionica “jedino ozbiljno rješenje” za Fortenovu te je ujendo najavio da će pripreme za izlazak na burzu krenuti čim se osigura novac za refinanciranje zajma od 1,2 milijarde eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 17:22