StoryEditor
Biznisveselo u 2022.

Domaći trgovački lanac podiže plaće za 9.000 zaposlenika. Evo koga sve očekuju veće bušte, iz tvrtke se pohvalili i ostalim benefitima za svoje radnike

Piše PSD.
14. prosinca 2021. - 10:52

Konzum od početka 2022. povećava plaće za više od 9.000 zaposlenika, u što ulaže više od 100 milijuna kuna te uvodi obračun plaća u bruto iznosu, priopćeno je u utorak iz Fortenova Grupe.

Početkom 2022. godine veće plaće dobit će više zaposlenici u maloprodaji, veleprodaji, logistici i online prodavaonici. Kako se navodi u priopćenju, najnoviji rast plaća  je rezultat kvalitetne suradnje i dogovora sa socijalnim partnerima i Fortenova grupom, u sklopu koje Konzum posluje.  

Ujedno, Konzum uvodi i novi, jednostavniji i još transparentniji način obračuna plaća u bruto iznosu, naspram dosadašnjeg obračuna plaća temeljem koeficijenata.  

Predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić pozdravila je povećanje plaća zaposlenicima Konzuma kao važnu i vrlo pozitivnu promjenu.

“Sindikat trgovine Hrvatske je ostvario kvalitetan socijalni dijalog u Konzumu. Nakon Kolektivnog ugovora, sklopljenog početkom ove godine, Konzum je napravio značajne iskorake u pogledu materijalnih prava radnika. Uz to što će se od siječnja 2022. povećati plaće zaposlenicima Konzuma, promijeniti će se i način obračuna plaća“, istaknula  je Štulić.

Kako navode iz Fortenova Grupe, to je nastavak sustavnih nastojanja Konzuma da zaposlenicima osigura još bolje uvjete rada.

Podsjećaju pritom da su tijekom proteklih godina u Konzumu već bile povećavane plaće i podizane naknade, redovito se isplaćuju božićnica, uskrsnica i regres, dar za dijete, jubilarne nagrade, naknada za novorođenče, naknada za topli obrok, prijevoz i nagrada za učinak, kao i dodatno zdravstveno osiguranje, popust za zaposlenike, poklon za djecu, slobodan dan roditeljima prvašića na prvi dan škole i dr., kao  i mogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja kroz interna osposobljavanja i edukacije.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. kolovoz 2022 07:00