StoryEditorOCM
Biznispromjena vlasnika

Dogovorena prodaja ‘Cemexa‘: domaća grupacija spremna je za desetak dana preuzeti kaštelansku tvornicu, hoće li se državna agencija s tim složiti?

17. veljače 2020. - 10:22
Ključnu stvar u bliskoj budućnosti predstavljat će prebacivanje tvornica na nove energetske izvore Joško Ponoš/HANZA MEDIA

U trenutku kad “Cemex Hrvatska” i “Nexe grupa” iz Našica podnesu prijavu regulatornoj agenciji, postat će izvjesno da su se dogovorili o kupoprodaji poslovanja kaštelansko-solinske kompanije u Hrvatskoj.

Budući da se razgovori između tvrtki, prema nama dostupnim neslužbenim, ali pouzdanim informacijama, privode kraju, potvrda o sklopljenom poslu, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, mogla bi uslijediti za desetak dana.

Predstavnici “Nexe grupe”, podsjetimo, već su boravili u Kaštel Sućurcu u “Cemexovu” sjedištu gdje su obavili “dubinsko snimanje poslovanja”.

Ali, ako i potpišu predugovor kojim slavonska firma kupuje “Cemexovo” poslovanje u Hrvatskoj, to automatski ne znači da će on biti i realiziran. Zadnju riječ, naime, ima regulatorna agencija kojoj je zad...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 23:11