StoryEditorOCM
Biznissamo kartice

Dio kupaca razljutila je novost u Lidlu; u nekim trgovinama popularnog lanca više se ne može plaćati gotovinom

Piše Vijesti SD
31. srpnja 2024. - 12:42

Diskonti i supermarketi idu u korak s vremenom i stoga uvijek uvode poneku inovaciju. Kupci to odmah primijete, no nekima se te promjene uopće ne sviđaju. Kupce tako, naprimjer, smeta što diskonti mijenjaju asortiman i artikli se ne nalaze na uobičajenom mjestu, a sada je još jedna novost digla pomutnju jer prve poslovnice Lidla više ne primaju gotovinu.

Kupci su jako ljuti i nimalo im se to ne sviđa, prenosi Fenix-magazin pisanje njemačkih medija.

Kako objašnjavaju njemački mediji, gotovinom više nije moguće platiti na nedavno uvedenim samoposlužnim blagajnama. Na samoposlužnim blagajnama kupci sami skeniraju svoje proizvode i na kraju kupnju moraju platiti debitnom karticom.

image
Martin Bertrand/Hans Lucas Via Afp

Gotovinsko plaćanje nije moguće na ovim blagajnama. Ovo je namijenjeno pružanju bržeg pristupa onima koji žele kupiti samo nekoliko artikala. Mnogi kupci stoga ne žele koristiti samoposlužne blagajne.

Radije plaćaju gotovinom i smatraju da takve blagajne potiču krađe. Ovo također stavlja starije ljude u potpuno nepovoljan položaj jer oni obično ne koriste debitne kartice. Drugi kupci rado koriste ove blagajne jer skraćuju vrijeme kupovine, prenosi Fenix-magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 04:35