StoryEditorOCM
BiznisBLOCKSPLIT 2024

Digitalna Dalmacija kao suorganizator na 5. izdanju BlockSplita: Poznatu konferenciju podržao milijarder

Piše PROMO
26. ožujka 2024. - 09:19

Peta BlockSplit konferencija održat će se u Splitu od 27. do 30. svibnja kada će grad pod Marjanom posjetiti 700 stručnjaka, poduzetnika i entuzijasta blockchain svijeta.

Inicijalno razvijen kao temelj kriptovaluta poput Bitcoina, blockchain se proteklih godina proširio na mnoga područja, umanjivši potrebu za tradicionalnim bankama, kao što je e-mail umanjio potrebu za pismenim pošiljkama. Omogućio je i izradu pametnih ugovora koji imaju gotovo neograničenu primjenu. Od izrade vlastitih burzi za trgovanje, preko platformi za raspodjelu proračunskih sredstava do platformi za prikupljanje investicija.

„Ideja BlockSplita je promocija blockchaina kao tehnologije, ne bavimo se špekuliranjem ni cijenama kripto valuta. Ono što nas zanima su startupi i proizvodi na blockchainu, kao i razvoj web3 ekosustava. Uz predavanja, naglasak je na umrežavanju koje svake godine rezultira brojnim poslovnim suradnjama, a naš izlet brodom u splitskom akvatoriju već je postao legendarno iskustvo o kojem se govori i na drugim svjetskim konferencijama“, poručio je jedan od inicijatora Antonio Perić-Mažar.

Neizostavan dio BlockSplita su i praktične radionice iz područja programiranja, kriptografije, marketinga, prava, dizajna, DeFi-ja, NFT-a, gaminga te razvoja novih Web3 rješenja.

„BlockSplit je u pravom smislu riječi međunarodna konferencija. Više od 70% posjetitelja su stranci, a prošle godine smo imali goste iz dvadeset različitih zemalja. U svibnju očekujemo oko 700 ljudi, a pripremamo za svakog ponešto, neovisno je li se radi o stručnjacima ili početnicima“, rekao je inicijator BlockSplita Tomislav Mamić, naglasivši kako će i ove godine imati poseban program, gdje startupi imaju priliku žiriju predstaviti ideju te osvojiti vrijedne nagrade.

Konferenciju će podržati i Digitalna Dalmacija, koja je suorganizator od samog početka. „Ova je konferencija postala centralno mjesto za razmjenu iskustava i ideja u svijetu blockchain tehnologije, pruža platformu za predstavljanje najnovijih dostignuća u području blockchaina te potiče aktivnu suradnju i povezivanje stručnjaka, entuzijasta i poduzeća iz cijelog svijeta“, kazao je voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić.

Ovogodišnji zlatni sponzor BlockSplit konferencije je John Lilić, pionir blockchaina, filantrop i investitor koji je splitsku konferenciju prepoznao prvenstveno zbog internacionalne reputacije.

Među sponzorima se ističu i General Magic, Neuralab, Li.Fi odnosno Jumper.exchange te druga poznata imena iz svijeta blockchaina.

Sve informacije o BlockSplitu, kao i karte za sve zainteresirane, dostupne su na službenim stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 01:24