StoryEditor
Biznisgodišnje će se ukidati između 3000 i 4000 radnih mjesta

Deutsche Telekom potvrdio preseljenje poslovanja u jeftinije zemlje

Piše PSD.
20. ožujka 2008. - 14:41Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom priopćio je kako će godišnje ukidati između 3.000 i 4.000 radnih mjesta u sektoru poslovanja s poslovnim klijentima te da će nova radna mjesta otvarati u inozemstvu u zemljama s jeftinijom radnom snagom.

Reinhard Clemes, izvršni direktor odjela T-Systems, napominje kako seljenje poslova u inozemstvo uključuje i Systems Integration (SI) iz njegova odjela u kojem radi 15.000 ljudi. Prije nekoliko tjedana, SI je potpisao ugovor o strateškom savezu sa grupacijom Cognizant sa sjedištem u Indiji.

Prema ranije objavljenom priopćenju, Cognizant, koji svoj glavni ured ima u New Yorku no većinu svojih operacija ima u Indiji, preuzeo bi Telekomove zaposlenike u Indiji. Ta je kompanija izrazila zadovoljstvo što će joj novi sporazum otvoriti pristup konzervativnim njemačkim poslovnim klijentima.

T-Systems nudi telefonske usluge korporativnim klijentima a SI im pomaže pri instaliranju i održavanju novih softvera.

Clemens je investicijskim analitičarima priopćio da će dio planiranog rezanja radnih mjesta u sektoru T-Systems, kojih trenutno ima 57.000, biti ostvaren kroz ukidanje poslovanja od sekundarne važnosti.

Dionice Telekoma u srijedu su zabilježile pad vrijednosti u iznosu od 12 posto, na manje od deset eura, što je najniža razina još od ožujka 2003. Pad je zabilježen nakon što je drugi odjel kompanije, T-Home, upozorio kako će poslovanje s privatnim klijentima nastaviti bilježiti pad, iako sporijim tempom.

Prihodi od prodaje usluga privatnim korisnicima prošle su godine pali za osam posto. Jedan je čelnik kompanije predvidio kako će se prihodi od prodaje te zarada T-Homea stabilizirati u 2010.

(H)

Izdvojeno

11. srpanj 2020 14:36