StoryEditorOCM
Biznis'snimili smo stanje'

Debeljak tajnovit oko ponude za 'Uljanik': Ne možemo o pojedinostima, svakako, imamo volje, znanja i snage...

Piše M. Ilić
28. siječnja 2019. - 16:33
brodosplit_kruzer17-280119

Unatoč velikom zanimanju medija i cjelokupne javnosti oko službene ponude "Brodosplita" za restrukturiranje "Uljanika" zajedno s talijanskom grupacijom "Fincantieri", Tomislav Debeljak nije bio rječit.

'Uljanik' u splitskim rukama? Otkrivamo što nudi gazda 'Brodosplita' i tko je još zainteresiran za pulsko i riječko brodogradilište

- O pojedinostima same ponude u ovom trenutku ne možemo još ništa govoriti u javnosti, no svakako u "Brodosplitu" smo pokazali da brodogradnja u Hrvatskoj može biti pozitivna i kvalitetna. "Brodosplit" je zadnje tri godine pozitivan, ne kozmetički nego zaista.

Ostvarujemo dobit, imamo nove poslove, kvalitetne i visoko sofisticirane, imamo dobre reference za dalje, a hoće li to biti "Uljanik" ili neko drugo brodogradilište u Europi, vidjet ćemo. Svakako, mi imamo volje, znanja i snage.

Mogu samo kazati da nam partner nije samo Fincantieri već imamo još partnera, poput banaka koje su dale pisma namjere.

Mi kao firma imamo dobar financijski položaj. Snimili smo stanje "Uljanika", predali ponudu i to je sve za sada - rekao je Debeljak, ne želeći odgovoriti na pitanje je li spreman preuzeti privremeno financiranje do početka restrukturiranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 09:28